Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Astra Zenecas Sverigechef ny vd för Svenskt Näringsliv

Svenskt Näringsliv presenterade på en presskonferens under onsdagen vem som efterträder organisationens vd Carola Lemne. Nu är det klart att Astra Zenecas nuvarande Sverigechef tar över vd-posten.

Det är alltså Jan-Olof Jacke som är klar för rollen. Han har varit vd för Astra Zeneca i Sverige i drygt fem år och sitter sedan tidigare i Svenskt Näringslivs styrelse.

Redan i förra veckan rapporterade Svenska Dagbladet att det enligt uppgift var Jan-Olof Jacke som var den blivande vd:n.

Han tillträder rollen senare under året och efterträder då Carola Lemne som har beslutat att lämna posten för att hon vill ha tid att göra något annat innan hon går i pension.

Jan-Olof Jacke blir den tredje profilen från för Södertälje viktiga företag med hög position inom Svenskt Näringsliv. Den tidigare Scania-chefen Leif Östling var under 2016-2017 organisationens ordförande. Han lämnade ordförandeskapet i november 2017 i samband med den så kallade Paradisläckan. Signhild Arnegård Hansen från Svenska lantchips, var från 2007 till 2010 ordförande i Svenskt Näringsliv. Tidigare var hon vice ordförande sedan 2003. Även Jens Spendrup som är bosatt i Nådhammar var Svenskt Näringslivs ordförande 2013-2016.