Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kingstalangen får lämna landslaget

Gallringen går vidare. Inför EM-kvalet har Vedran Bosnic trimmat landslagstruppen till 15 spelare – och då fick en SBBK-spelare tacka för sig.

På fredag och lördag spelar Sverige dubbla landskamper mot Belgien – i Belgien.

Och landslaget gör det med en mindre grupp spelare. Tre spelare har fått lämna truppen inför EM-kvalet: Norrköpings Tim Schüberg, Borås Fredrik Andersson och Södertälje Kings Adam Ramstedt.

– Jag är väldigt nöjd med attityden och känslan jag fått från spelarna den första tiden vi varit samlade. Efter matcherna mot Belgien kommer vi ha en bra uppfattning om vad vi behöver fokusera mer under den fortsatta uppladdningen mot kvalet, säger förbundskapten Vedran Bosnic i ett pressmeddelande.

Två spelare kommer inte att vara med i Belgien. Dels Uppsalas Anton Gaddefors, som rehabiliterar en skada. Dels Ludvig Håkanson, som sitter i kontraktsförhandlingar inför kommande säsong.

– Jag känner med både Anton och Ludde som inte kan vara med oss mot Belgien. Båda två vill väldigt gärna vara med laget och det är en förlust för laget att inte ha med dem. Jag hoppas de kan ansluta till truppen när vi är tillbaka från Belgien, säger förbundskaptenen.