Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kings visade mästartakter

Sju minuters slarv. Sen såg Kings ut som ett mästarlag igen. Efter 93–64 borta mot Borås på fredagen kan Kings avgöra semifinalserien på måndag.

Vedran Bosnic gestikulerade, som så ofta, vansinnigt vid sidlinjen.

En bit in i den fjärde matchen i semifinalserien mot Borås hade dock Kingscoachen all anledning till att stå där, högröd i ansiktet.

Södertälje inledde slarvigt, svingade inte bollen, var passiva under korgen och slängde bort boll på boll.

Efter sju minuter fick Bosnic nog, tog en time out och skällde ut sitt manskap.

– Jag kommer inte ihåg vad han (Vedran Bosnic) sa, men jag minns att han var förbannad. Men det är klart, de kommer ut och vill vinna extremt mycket. Samtidigt vet vi att matchen varar

i 40 minuter och följer vi vår game plan så ska vi vinna, säger Dino Pita.

Två minuter senare hade Kings vänt ett fempoängsunderläge till 19–15 i en period som slutade 22–18.

Och Kings såg ut som ett mästarlag igen.

Kings knockade sedan hemmalaget med ett försvarsspel som höll tätt i över fyra minuter, samtidigt som Aaron Anderson la i poäng efter poäng i Boråskorgen.

På andra sidan stod en frustrerad trio i Jakob Sigurdarson (två poäng i dag), Christian Maråker (åtta poäng) och Omar Krayem (fem poäng).

Den senare, ”The wizard”, var tillbaka i Boråslaget efter en längre tids skada, men amerikanen hade ingen lyckad kväll, utan var i stället en bidragande orsak till den fyra minuter långa poängtorkan för hemmalaget i den andra perioden.

– Det är ofta att man bara tittar på det offensiva, men man ska kolla på det defensiva också. Det är en av de stora anledningarna till att vi kunde vinna. Vi får dem lite irriterade, spelar ganska tufft försvar och låter de göra grejer som de kanske inte är riktigt bekväma med. Då blir det svårt för dem, samtidigt som vi får självförtroende, säger Pita, som inför dagens match pratat mycket om skyttet.

Själv sänkte guarden fyra av sju treor, och stod för totalt 16 poäng.

– Skotten gick ju i, så det kändes bra faktiskt. Sen var ju många bra hela matchen, så det var rakt igenom en laginsats.

Kings fortsatte trumma på i den tredje perioden, om än inte i lika övertygande stil, innan det var dags för den fjärde perioden – den som Kings senast förlorade med 31–13.

Michael Palm, segerorganisatör sist, började perioden med en dunk till 43–63.

Men Aaron anderson, 21 poäng i går och bäst i Kings, replikerade direkt.

Det blev aldrig någon nerv, och nu väntar en direkt avgörande match på måndag i Täljehallen, där Kings kan avgöra semifinalserien och gå till klubbens femte final på lika många år.

– Jag är personligen är ganska less på att åka hit, så jag skulle gärna vilja avgöra det direkt, säger Pita.

Matchfakta

Borås–Kings 64–93

(18–22, 11–23, 12–18, 23–30)

Poäng, Borås: Toni Vitali 19, Adama Darboe 14, Fredrik Andersson 8, Christian

Maråker 8, Michael Palm 6, Omar Krayem 5, Emil Lundstedt 2, Jakob Sigurdarson 2.

Poäng, Kings: Aaron Anderson 21, Toni Bizaca 18, Dino Pita 16, Mike Joseph 10, Skyler Bowlin 8, Adam Ramstedt 7, Davis Lejasmeiers 6, Chris Czerapowicz 4, Erik Johansson 3.

Returer: 42–38 (Borås: Maråker 9, Andersson 7. Kings: Anderson 11, Bizaca 6).

Turnovers: 17–11.

Skottprocent, Borås: 2 p: 50 (22/44), 3 p: 16.7 (4/24), 1 p: 72,7 (8/11). Kings: 2 p: 55,8 (24/43), 3 p: 45.8 (11/24). 1 p: 66,7 (12/18).

Kings leder semifinalserien med 3–1 i matcher och kan avgöra på hemmaplan på måndag.

I den andra semifinalen vann Luleå mot Norrköping med 84–52 och har gått från 0–3

i matcher till 2–3.