Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kings vände och vann mot Uppsala - trots avsaknaden av forwardsstjärnan

Kings begav sig till Uppsala under tisdagskvällen för att ta revansch för förlusten i Täljehallen senast lagen möttes. Man gjorde det utan stjärnan Toni Bizaca. Men det räckte ändå till seger med 65-58 i en tät match där Kings vände i sista perioden.

För pluskunder - läs även: Stortalangen Peter Stümer, 18, hyllas av Kings coach efter debuten: "Fantastisk vilja"

Det stod 1-1 i matcher mellan Uppsala och Kings inför kvällens drabbning. Senast lagen möttes vann dock Uppsala i täljehallen och Kings hade således revansch att utkräva.

Men trots bara en sjätteplats i tabellen var det ett hemmalag i bra form man ställdes emot. Inför kvällens match hade Uppsala vunnit fyra av de fem senaste.

Och inte blev det lättare av att veteranen Toni Bizaca, som gjorde 16 poäng senast mot Luleå, var tvungen att kasta in handduken precis innan uppkast.

Kings började matchen bäst och mycket tack vare Adam Ramstedts fina spel var man i ledning efter halva första perioden. 22-åringen stod för sex poäng och sex returer bara i första halvlek.

Men trots det tappade Kings kommandot och Uppsala kunde med sin fartfyllda basket springa ifrån till som mest en sjupoängsledning. Men genom ett bra trepoängsskytte och en fortsatt het Adam Ramstedt kunde bortalaget sakta med säkert knapra in på Uppsala och i paus var ledningen endast två poäng.

I andra halvlek är till en början Viktor Gaddefors mot Kings. Uppsalas landslagsstjärna gör stundtals som han vill på plan och bortalagets försvar hänger inte med den 201 centimeter långe forwarden.

Men även bortalaget har heta spelare den här kvällen. Den skicklige returtagaren Aaron Anderson, som kommit igång rejält den här säsongen blir till slut poängbäst med 13 poäng.

Inför sista perioden är det fortsatt bara två poäng som skiljer lagen åt i Uppsalas favör.

Och med åtta minuter kvar av matchen är Kings i ledning för första gången på länge. En ledning man aldrig släpper. Plötsligt stämmer allt för bortalaget. Man lyckas neutralisera Viktor Gaddefors, stressa hemmalaget till mängder av turnovers och dominera fullständigt i returtagningen.

Aaron Anderson och Adam Ramstedt, som gör en double-double i matchen med elva poäng och tolv returer, får i sista perioden sällskap av Tobias Borg som gör fem poäng, tolv totalt i matchen.

Men framför allt är det försvarsspelet som ligger till grund för Kings seger mot Uppsala. I sista perioden gör hemmalaget endast nio poäng. En viktig seger för Kings som därmed går om Borås i tabellen och skuggar Norrköping på andra plats.

FAKTA

Uppsala - Kings 58-65 (19-12, 16-21, 14-12, 9-18)

Poäng Kings: Aaron Anderson 13, Tobias Borg 12, Adam Ramstedt 11, Aron Barnes 10, Valter Lindström 8, Martin Pahlmblad 8, William Asplund 2, Mario Blazevic 2.

Returer: 29-41

Turnovers: 14-13

Här finns dina lokala sportnyheter på sociala medier:

Gilla LT-sporten på Facebook

Följ LT-sporten på Twitter