Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kings vaknade sent och vann

Flyt i skyttet kommer och går, heter det.Då är det här ett lovande besked: Dino Pitas händer glöder igen. Guardens 24 poäng ledde Kings till tionde raka hemmasegern.

Landslagsguarden hade ett bra veckoslut. Först satte han några riktigt tunga skott i toppmötet mot Norrköping. Sedan visade Dino Pitas skytte vägen när Kings vaknade och vände hemma mot EcoÖrebro på söndagen.

Med 24 poäng, varav nio när matchen avgjordes i fjärde perioden, var Pita en av de drivande spelarna när segersviten i Täljehallen utökades till tio raka via 83–76.

– Det kunde ha varit ännu bättre. Det var många öppna lägen. Jag borde ha satt några

till, sade Dino Pita.

Matchen mot jumbon EcoÖrebro blev däremot ingen promenad i parken. Efter en kall andraperiod, där Kings bara mäktade en poäng på de sista 4.30, ryckte bortalaget till sig en åttapoängsledning i halvtid, 30–38. Nick Spires var med åtta poäng och åtta returer ganska ensam om att ha producerat i första halvlek.

Så långt hade EcoÖrebro varit bättre i tresekundersområdet, skjutit vassare och dominerat returtagningen. Just offensiva returer var en faktor matchen igenom, de poäng EcoÖrebro gjorde på sina andra chanser höll laget kvar i matchen.

– Vi behövde vakna. Det var lite som coacherna påpekade: att det var lite Uppsala-känsla över matchen, den när vi förlorade borta. Där var vi också ganska trötta, sade Dino Pita.

Men det regerande mästarlaget vred upp reglagen till max direkt efter paus.

Och vaknade.

En helplanspress raderade EcoÖrebros ledning på bara två och en halv minut. Plötsligt fick EcoÖrebro inte samma tid att sätta upp sina anfall – och övertaget i matchen började svänga.

Och i fjärde kom det matchavgörande rycket. Med en viss Dino Pita involverad.

Gästernas amerikan Justin Baker hade just satt sin femte trea när Kings gick från 58–61 till 69–61. Pita satte en av hela sex treor i matchen just där. Powerforwarden Toni Bizaca klev också fram i fjärde och stod för 7 av sina 17 poäng då.

När EcoÖrebro sedan kröp riktigt nära en sista gång tog Vedran Bosnic timeout – och ritade upp ett spel som gav sin hetaste skytt en öppen hörntrea.

Pita missade inte. Ridå.

– Det var viktigt att vi vann, men jag kan inte säga att vi spelade hundraprocentigt varken i anfall eller försvar. Vi gjorde en bra andra halvlek och började spela mer aggressivt i försvar. Vi pressade och dubblade dem lite. Vi gav upp några skott. Baker satte några treor och höll kvar dem i matchen. Men vad ska man säga – vi har ju haft ett tufft schema nu och det kan ha påverkat oss. Det viktigaste i dag var att vi vann, sade Dino Pita.