Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kings upphämtning räckte inte

Södertälje Kings hämtade nästan ikapp ett 16 poäng stort underläge på bara fem minuter.
Men Solna lyckades svara och vann kvartsfinal tre med 78-73.

Stort underläge inför sista perioden – men Södertälje Kings fortsatte kämpa och var ytterst nära att komma ikapp.

Men Kings fick ge sig och ligger nu under med 1–2 i matcher efter 73–78 på söndagen i Solnahallen.

Efter två mycket jämna perioder var Kings i underläge med bara en poäng borta mot Solna, 44–45. Sedan ryckte hemmalaget ifrån, och kvar stod ett handfallet Kings med två valmöjligheter – att ge upp, eller försöka hämta ikapp det 16 poäng stora underläget.

– Det finns ingen i det här laget som ger upp, säger lagkaptenen Rickard Eriksson.

Han var den som fick stopp på Solnas storstjärna Andrew Mitchell, som i de tre första perioderna gjorde hela 27 poäng, men i sista kammade noll.

– Vi vet att det är han som bär det där laget. Vi gör vad vi kan för att stoppa honom, men han gör oftast sina poäng ändå, säger Eriksson.

Nu räckte det inte ändå. Solnas Martin Pahlmblad, dittills osynlig i matchen, och satte fyra treor vilket var vad som krävdes för att hålla undan till seger.

Solna sköt otroliga 61 procent i trepoängskyttet, 14 av 23, och Kings kunde inte hänga med.

Men statistiken talar för Kings enligt coach Torbjörn Gehrke.

– Solna vet att de måste spela så här bra för att slå oss. Och 61 procent, det är världsklass. Det gör de inte om en gång till. Så om vi kan fortsätta spela så här bra försvar, då kan inte Solna besegra oss, säger Gehrke.