Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kings tog skön revansch nere i Nässjö

Senast Kings var nere i Nässjö och spelade kom säsongens första förlust. I dag var regerade mästarna ute efter revansch. Och det fick man.

Annons

Precis som senaste matchen nere i Nässjö började Kings bäst och ryckte åt sig en komfortabel ledning.

Skillnaden den här gången var att man även lyckades behålla den ledningen.

– Senast lät vi dem få alldeles för öppna skott i slutet. Och ger man Nässjö de chanserna är de riktigt farliga. Framför allt på hemmaplan med deras publik. Men nu satte vi stopp för det lät dem inte komma till några enkla poäng, säger Chris Czerapowicz, som satte 14 poäng, och medger att Kings gärna ville ta revansch för senast.

– Vi hade pratat lite om den matchen inför. Men framför allt tror jag att alla hade förra matchen i bakhuvudet, och alla ville göra det bättre den här gången, och det gjorde vi ju. Det var gött att ta den här segern, säger göteborgaren.

Det blev en match utan höga siffror poängmässigt. I stället var det en annan faktor som avgjorde matchen.

– Nässjö gick ut och var riktigt aggressiva och spelade väldigt fysiskt. Men vi matchade dem hela matchen på ett väldigt bra sätt tycker jag. Vi är också fysiska, säger Czerapowicz.

Nu är det endast ligan som är i fokus för Kings när man är utslagna ur Europaspelet.

– Det är tråkigt, vi har klarat strida på två fronter på ett väldigt bra sätt. Det som kommer bli skönt är dock att man kommer att kunna återhämta kroppen på ett helt annat sätt.

Bäst poängmässigt i Kings blev Toni Bizaca med sina 19 poäng. Skyler Bowlin satte 16 och Czerapowicz 14. Segern innebar att Kings nu har 19 segrar och två förluster efter 21 spelade matcher.