Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kings tog revansch: "Viktigt att visa var vi står"

Förra gången lagen möttes krossades Kings. Nu tog regerande mästarna rejäl revansch – 75–56 inför ett fullsatt Täljehallen, där matchen var avgjord tidigt.

Det är inte ofta Kings blir krossade. Men Uppsala lyckades med det senast lagen möttes, några veckor före jul. Då blev det seger med 41 poäng (90–49) för Uppsala.

I kväll kom revanschen.

Kings öste på direkt från start samtidigt som ingenting fungerade för gästerna. Kings, anfört av framförallt pointguarden Skyler Bowlin, bjöd hemmapubliken – fri entré och fullsatt, säsongens bästa publiksiffra 2 130 personer – på stor show och underhållning där Kings spelade ut Uppsala.

– Väldigt kul att kunna ge publiken det, det var roligt att se fullsatta läktare. Jag önskar att de var här i varje match, men vi är glada för alla som kom, säger Skyler Bowlin.

Publiken fick inte mycket spänning, men desto mer uppvisning. Efter första perioden stod det 24–10 till Kings och i halvtid var ledningen uppe i hela 46–18 – så gott som avgjort. Det mesta gick vägen för Kings medan Uppsala stod för bedrövligt skytte – 24 procent på tvåorna och 17 procent på treorna.

– Ja, vi hade väl en del att göra med det. Vi spelade bra i försvar, säger Bowlin.

Är du förvånad över att ni vinner så överlägset?– Nej, det kan jag inte säga. Vi hade en matchplan och vi höll oss till den hela tiden. Sen hade vi sju dagar på oss att förbereda oss inför den här matchen, det betydde mycket.

Det är väl nästan som semester för er efter det hårda matchandet tidigare under säsongen?– Det var riktigt skönt! Men förstå mig rätt, vi har inte haft semester. Vi har jobbat hårt på träning varje dag, säger Skyler Bowlin.

Kings coach Vedran Bosnic luftade även större delen av bänken och gav speltid till samtliga unga spelare – Erik Johansson, Adam Ramstedt, Filip Kovacek och Michiel Petersen.Samtidigt som ett frustrerat Uppsala försökte komma ikapp genom att skjuta treor utan större framgång.

När Nick Spires dunkade i 59–28 i slutet av tredje perioden, efter att ha fått stå helt omarkerad under korgen, såg till och med Uppsalas coach Kevin Gaines uppgiven ut.

Uppsala hämtade in något i slutet och segermarginalen stannade vid 19 poäng, 75–56. Men spänningen hade Kings tagit kål på redan i andra perioden.

Kings hade inte pratat särskilt mycket om revansch på Uppsala, enligt Bowlin – men amerikanen tycker att det var viktigt att slå tillbaka dem inför slutspelet.

– De förnedrade oss då. Nu svarade vi. Vi kan mycket väl ställas mot dem i slutspelet, då är det skönt att ha vunnit stort mot dem så här. Det är viktigt att visa var vi står, säger Bowlin.