Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kings tog andra raka segern – kroatiska stjärnan ledde vägen

Han har haft problem med en baksida men på lördagskvällen såg man inget av det. Toni Bizaca gjorde 20 poäng när Kings besegrade Borås med 82–68.

Kings fick tillbaka Tobias Borg som hade sitt knä lindat. Den svenske landslagsstjärnan inledde pigg och svarade för matchens två första poäng med ett patenterat skott från halvdistans, han slet också ner en tidig retur.

Så ingen känning av knäskadan där alltså.

En som inte heller såg att ha känningar av sin skada var Toni Bizaca som gjorde fem poäng direkt. "Bizi" har ju haft problem med en baksida vilket har tvingat coachen "Ludde" Degernäs att minska hans minuter. Bizaca fick lite över fyra minuter i den första minuten och slutade till sist på 16.34 minuter.

Kings gjorde en gedigen förstaperiod och vann den med 20–17. Mycket tack vare att man lyckades sprida ut poängen på flera spelare.

Kings fortsatte att föra matchen utan att för den delen springa i väg poängmässigt.

Kings ledde med sex poäng i halvtid.

Den marginalen var också stadig igenom den tredje perioden. Den växte sedan till tolv poäng efter en steal och Tobias Borg-dunk. Och Borås tog timeout med 1.40 kvar av den tredje perioden.

Och trots att han spelade minst av startspelarna så var det Toni Bizaca som ledde vägen med sina 16 poäng efter tre perioder. När han inte spelade så satt han på cykeln för att hålla i gång.

Martin Pahlmblad, kanske den mest konsekvent bästa Kingsspelaren den här säsongen, blev till sist poängbäst med 21 poäng.

Men hela Södertäljelaget såg mer inspirerat ut än på länge. Det fanns också mer jävlaranamma i laget än tidigare. Ligatvåan Borås kom aldrig in i matchen.

Det här var grönvitts match från början till slut inför 584 personer i Täljehallen.

Segermarginalen blev till slut 14 poäng, 82–68.