Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kings testas – under fullmatad månad

14 matcher på 42 dagar – eller 11 matcher på 29 dagar om ni så vill. Kings spelschema den närmaste tiden är brutalt.

På skadefronten ser det däremot ljusare ut nu än vad det gjorde för tio dagar sedan. Alla spelare är tillgängliga även om inte alla är fullt friska.

– Det känns lite bättre. Vi använde julvilan till att vila, några körde rehab. Alla blir bättre, men laget är långt ifrån att vara 100 procent, säger Vedran Bosnic, som ska försöka coacha Kings igenom sin tuffaste period på många år.

Från och med borta-matchen mot Sundsvall i kväll och fram till matchen den 7 februari – också den mot Sundsvall, fast hemma – så ska Kings spela 14 matcher på 42 dagar. Det är ett snitt på exakt en match var tredje dag.

– Det blir väldigt svårt, vi kan göra så gott vi kan, men det är väldigt många matcher. Det här är en stor utmaning för oss att kunna ge max i varje match. Men vi kommer inte att hinna träna tillräckligt och det minimerar våra chanser att vinna några av de här matcherna, säger Bosnic.

Funderar du på att ställa över spelare i Europa och bara spela dem i ligan eller vice versa?

– Under den här perioden får de unga spelarna många minuter. Vi kommer att fortsätta att använda alla i alla matcher, men vi kommer nog att sprida minuterna och vila spelare lite oftare i matcherna, men jag kan inte garantera det.

Och det finns perioder i perioden, så att säga, som är extra svåra.

– Vi reser till Turkiet den 12:e (januari), spelar där den 13:e, åker hem den 14:e och möter Borås borta den 16:e. Det är galet, säger Bosnic.

Vad är det som blir mest lidande, som du ser det?

– Det som blir lidande är förberedelserna, väldigt lite vilande och utveckling av laget. Men det gäller att fortsätta vara positiv och killarna jobbar hårt.

Men det är inte bara Kings som har ett tufft schema – Borås har 13 matcher på 41 dagar.

– Först och främst vill jag säga att det är stort för svenska basket att två lag går vidare i Fiba Europe Cup. Men det som händer när man spelar så här många matcher är att träningsrytmen blir lidande. Sedan får jag spela mer folk och vara noga med minuterna, säger Borås coach Pat Ryan.

Frågan är hur spelprogrammet påverkar ligaspelet för de båda topplagen. Borås och Kings tippas spela SM-final i år. Om inte Europaspelet tar kål på lagen.

– Ja, för oss och Borås kommer det att bli lite svårare under den här perioden. Men vi får försöka att klara av det och jag har några idéer, hur de ser ut får vi se, säger Vedran Bosnic.