Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kings testar två provspelare

Kings fortsätter leta förstärkningar inför säsongen och det kommande Champions League-kvalet. Nu testar klubben Delvon Johnson och Tylor Ongwae. Samtidigt står det klart att Grant Johnson får lämna.

Amerikanen Delvon Johnson, som har ett förflutet i Uppsala och senast kommer från Oettinger Rockets Gotha i tyska andraligan, anlände redan under tisdagen och fanns med när Kings tränade.

– Han är en väldigt stark returtagare, en stor spelare. Han har sin styrka i tresekundersområdet, säger Robban Andersson, sportchef i Södertälje Kings, om den 206 centimeter långa centern.

– Det ska bli spännande att se två olika typer av centrar där Josh (Sparks) kanske är lite kvickare och lättare, medan Delvon är mer muskulös och tyngre.

I morgon ansluter även kenyanen och forwarden Tylor Ongwae för provspel.

– Han spelade faktiskt en i sejour i Solna förra året och gick därifrån till Avellino i italienska högstaligan och spelade slutspel där. Han har lite utav det som Chris Czerapowicz stod för förra året. En bra skytt, absolut en bra returtagare och hyfsat atletisk, säger Andersson.

Om lite drygt två veckor ska Kings ha spikat Champions League-truppen. En som inte får en plats är Grant Johnson, vars provspel med Kings avslutades i går.

– I det här fallet saknades det här lilla sista för att vi skulle köra på Grant, säger Andersson.