Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kings står pall trots tuffa schemat

Match varannan dag, och så influensan på det. Men Kings-spelarna står pall.- Jag spelar hellre matcher än att träna, säger Dino Pita.

Kings är mitt i ett stentufft spelschema, med svåra matcher i Europe cup varvat med toppmatcher hemma i basketligan. Den här veckan gick laget en hård match mot tyska Fraport Skyliners och på 48 timmar gick man därifrån till ett nytt toppmöte, som blev en defensiv holmgång med Norrköping som besegrades med två poäng.

På söndagen, 48 timmar senare, väntar en ny match, hemma mot EcoÖrebro. Och kommande vecka väntar nu match i Europa då Kings åker till Polen för match mot Rosa Radom. Sedan match borta mot Nässjö – och så vidare.

Dessutom härjade influensan i laget tidigare. Så man kan undra hur spelarna egentligen mår.

-Jag mår rätt bra. Jag kan väl bara snacka för mig själv, men det känns ganska bra faktiskt. Jag hade ju influensan och tappade några kilon så nu känns det som att jag kan springa hur mycket som helst, säger Dino Pita med ett leende.

Att spela mycket matcher är vad ett topplag på hög nivå bör klara av, menar Dino.

-Klart att det är tufft, men vi ska kunna spela på topp även om det är mycket matcher. Lagen ute i Europa har det så här hela tiden, om inte värre. De som spelar Euroleague har ännu längre resor än oss, och ligaspel och inhemska cuper och allt möjligt, säger Dino Pita.

Matchen börjar 16.00 i Täljehallen. Kings har inte förlorat på hemmaplan den här säsongen och mot Örebro har det inte blivit förlust sedan mars 2011.