Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kings slog Uppsala med 18 poäng: "Betyder ingenting"

Nya Södertälje Kings har visat upp sig i Täljehallen med Vedran Bosnic som coach. Det blev seger med 18 poäng mot Uppsala - men det är siffror som inte betyder någonting för coach Bosnic.

Tylor Ongwae var poängbäst med 18 poäng för ett Kings som ledde med 10-15 poäng ganska länge innan man gjorde ett sista ryck och drog ifrån till runt 20 poäng i början av andra perioden. Slutsiffrorna blev 74-58 till Kings.

- Ja, men Uppsala spelade inte så mycket med killarna som varit med mig i landslaget. Lindqvist spelade tio minuter, Jonte Persson spelade tio minuter. De använde inte sina bästa killar, så det blir ingen realistisk match på det sättet. De visade inte allt. Jag tror att det hade blivit en jämn match om de hade använt alla sina spelare fullt ut, säger Vedran Bosnic.

För Kings var matchen mot Uppsala snarare en chans för Bosnic att få se sina spelare på riktigt.

- Vi har haft kontakt hela tiden och Ludde har gjort ett bra jobb med killarna. Och jag har sett alla matcherna, när vi flög hem från Ryssland såg jag alla tre matcherna från Polen på planet. Så jag har sett en del. Men några spelare har ju precis kommit hit. Och det blir annorlunda att se dem live också, man ser nya saker som man inte ser på videon. Jag såg en del nytt nu, men exakt vad håller jag för mig själv, säger Vedran Bosnic.

- Resultatet betyder ingenting. Det är vår första match tillsammans. Och även om jag ser potentialen, kommer det här laget att behöva mycket tid innan vi är där vi vill vara, säger Vedran Bosnic.