Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kings slog Uppsala

Utan skadade Boka Djordjic kunde Kings ändå slå Uppsala på bortaplan. Efter ett ryck på slutet vann Kings med 87–74.

Södertälje Kings tog sin tredje bortaseger för säsongen och nu kan det nog vara dags att glömma bort alla tankar på något bortaspöke. Coachen Torbjörn Gehrke är i alla fall inte bekymrad.

– Det har varit lite snack om det där, men det har egentligen aldrig varit något särskilt problem med vårt bortaspel. Det är mycket tillfälligheter, i flera förluster på bortaplan har vi varit väldigt nära, säger han.

Inför matchen mot Uppsala var dock frånvaron av Boka Djordjic ett bekymmer. Men Uppsala fick tidigt foulproblem på sina stora spelare, till exempel blev Fredrik

Jönzén utfoulad. Och när Kings amerikanska duo Brandon Crone (23 poäng, 11 returer) och William Walker (20 poäng, 8 returer) tog för sig ordentligt och dessutom backades upp bra av Tom Lidén och Alexander Wikner blev det inget stort bekymmer.

I stället var det Kings, som ledde för det mesta i matchen, som i slutperioden gjorde ett avgörande ryck.