Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kings slog sitt eget ligarekord

Södertälje Kings besegrade Malbas borta, och slog samtidigt sitt eget ligarekord.

Annons

Det var den sista omgången i grundserien i Basketligan. Kings tog sin 27:e seger på 30 matcher. Det innebar att laget vunnit 90 procent av matcherna, bäst hittills i ligans historia. Det tidigare rekordet hade Kings själv från säsongen 13/14, 88,9 procent. På tredje plats ligger Norrköping som säsongen 02/03 hade 86,7 procent segrar.

– Jag hörde nyligen att vi kunde slå rekordet. Det var inget vi fokuserade på, men jag är glad för alla inblandade att vi kunde göra det med det här laget som vi byggde upp på nytt inför säsongen, säger coach Vedran Bosnic.

- Att vi klarat av säsongen så bra när vi dessutom spelat i Europa och tagit oss vidare från första gruppspelet, säger Vedran nöjt.

Kings vann matchen mot Malbas med 58-84 (19-25, 15-26, 10-15, 12-18). Laget rivstartade och ledde med tio poäng redan efter drygt fem minuter. I halvtid var ställningen 34-51.  I tredje ökades ledningen på och var ett tag uppe i 27 poäng, men det sjönk till plus 19 inför den sista perioden. 

Där ökade Kings på siffrorna ytterligare. Ledde ett tag med 34 poängs marginal, men det stannade med +26.

– Vi gjorde en bra match, jag är nöjd med hur alla agerade och visade respekt för Malbas trots att vi redan vunnit serien och dom är åtta, säger Vedran Bosnic.

Flest poäng i Kings gjorde Toni Bizaca, 17, Dino Pita, 16, Chris Czerapowicz, 14, och Skyler Bowlin, 12.

Kings har skaffat sig ett hyggligt mentalt överläge inför slutspelet. Där inleder laget med kvartsfinal mot just Malbas nästa vecka.

– Nu måste vi ladda om och fokusera på playoff. Det kommer att vara ett annat lag vi möter då, säger Vedran Bosnic.