Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kings slipper tyska storstjärnan

Fraports stora insideduo sårade Kings i Tyskland. Nu splittras den. Danilo Barthel skadade ett finger i helgen – och missar kvällens returmöte.

Fraports stora insideduo sårade Kings i Tyskland. Nu splittras den. Danilo Barthel skadade ett finger i helgen – och missar kvällens returmöte.

Södertälje Kings var svarslöst under korgarna i första mötet med Fraports Skyliners. Powerforwarden Danilo Barthel och centern Johannes Voigtmann, 207 respektive 211 centimeter, hällde i 43 poäng och hjälpte Fraport att demolera Kings i returtagningen.

Nu slipper Kings Barthel.

I helgens ligamatch gjorde han illa ett finger. En skada som håller honom borta i sex till åtta veckor.

Detta samtidigt som Kings nu har Toni Bizaca tillgänglig på samma position.

– Det låter väl som ett bra tillfälle för oss att lägga in en stöt och få en vinst, säger Kings Adam Ramstedt.

– Vad jag kommer ihåg var han (Barthel) otroligt viktig i deras lagbygge. Stark försvarsspelare, returtagare. Han var en av dem som vi hade mest problem med där nere. Det är ganska bra för oss om han inte kan vara med, fyller Dino Pita i.

Men Vedran Bosnic lägger utåt sett ingen större vikt vid Barthels frånvaro.

– De har fortfarande elva kvalitetsspelare som kommer hit. Mitt fokus är på mina spelare och de som kan träna. Barthel eller ingen Barthel – jag bryr mig inte. Jag fokuserar på hur vi ska kunna få ut max, säger Kingscoachen.