Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kings skaffade sig 2–0 i matcher

LT följde den andra kvartsfinalen mellan Malbas och Kings. Vi lämnade korta rapporter period för period.

Nick Spires saknas i Kings.

Första perioden: 13–23

Malbas hängde med hyfsat i början och hade 5–6 ett tag. Men då satte Kings in ett mäktigt ryck som tog dem till 5–14. Mycket tack vare fina treor, bland annat av lettiske fyndet Davis Lejasmeiers, men det var två tvåor av Skyler Bowlin som var de snyggaste poängen.

Toni Bizaca ser spelsugen ut och svarade för en rad fina prestationer.

Andra perioden: 17–17, 30–40 i halvtid.

Kings inleder svagt och Vedran Bosnic tvingas ta till en timeout vid ställningen 17–25 och tre minuter spelade efter att ha sett sina spelare bränna skott samtidigt som Malbas körde en helplanspress vid ett Kingsanfall.

Kings fick ordning på spelet och gick upp till ledning 21–35. Men hemmalaget kämpade sig tillbaka och fick oavgjort i den andra perioden. Och behöll tiopoängsunderläget i halvtid mycket tack vare att man äntligen fick lite spel på Carl Engström inside och fler andra Malmöspelare började ta för sig.

Tredje perioden: 18–16, 48–56

Malbas stretar emot bra och vägrar ge sig mot Kings. Kvaliteten på basketen är låg men det passar Malmölaget som alltså är med i matchen fortfarande.

Fjärde perioden: 14–14, 62–70

Malbas fortsatte att kämpa och med 17 sekunder kvar var ställningen 62–68. Vedran Bosnics mannar vann till slut med 62–70 och skaffade sig 2-0 i matcher.