Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kings sjuka läge – saknar tränarna och nyckelspelare

Det är smått koas hos Kings. Nu har den tuffaste matchen på förhand blivit ännu tuffare då influensan håller fem nyckelfigurer hemma. Däribland lagets båda tränare.

Influensan har slått till, och det rejält. Kings coach Vedran Bosnic har redan missat två matcher. Nu missar han även resan till Turkiet. Och det är han långt ifrån ensam om att göra.

De som inte hänger med, och håll i hatten, är: Vedran Bosnic, huvudtränare, Ludwig Degernäs, assisterande tränare, Dino Pita, guard, Davis Lejasmeiers, guard och Mike Joseph, guard.

Samtliga utom Joseph är smittade av influensan och har eller har nyss haft hög feber. Mike Joseph missar då han måste skriva en tenta, som han redan skjutit upp när Kings mötte Varese.

– Det blir Srdjan Klinac som coachar, och sen blir vi åtta spelare, och jag. Hoppas bara att ingen annan blir sjuk nu, säger Robert Andersson, klubbdirektör i Kings.

Spelare som vanligtvis inte får så mycket speltid kommer nu få minst 25 minuter mot turkiska storlaget.

– Det är ett smått otroligt läge. Man kan lugnt säga att det ska bli intressant. Men det finns absolut inga krav från klubbens sida att vinna matchen. Även om alla spel-

are varit 100 procent och i toppform hade det ändå varit en jättetuff uppgift. Vi spelar för att göra en så bra prestation som möjligt och för att hålla oss skadefria, och därför kommer vi att låta alla få mycket speltid. Det blir en nyttig och bra erfarenhet för de unga killarna som Henke (Henrik Sjölin), Erik (Johansson), och Adam (Ramstedt). Ett speciellt läge, säger Andersson, som själv kommer att sitta med på spelarbänken.