Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kings match inställd efter rasrisk

I dag skulle Kings ha spelat en viktig bortamatch mot Borås. Men snö-ovädret har tvingat Borås att skjuta upp matchen.

– Tydligen var det 70 centi-meter snö på taket på deras hall och kommunen har förbjudit spel. Vi fick en förfrågan om vi kunde tänka oss att spela på onsdag i stället och jag har godkänt att vi flyttar på matchen, berättar Kings coach Torbjörn Gehrke.

Matchen spelas alltså i morgon i stället – och för Kings, som precis blivit fulltaligt efter en period med skador, behöver det inte nödvändigtvis vara en nackdel att få träna en dag till inför den viktiga matchen. Även om det innebär att det blir en dag mindre för vila mellan Boråsmatchen och hemmamatchen mot eco-Örebro på lördag.

Borås basket är inte det enda laget som tvingats ställa in matcher. Borås stad har stängt samtliga idrottshallar i början av veckan och även Borås HC i hockeyallsvenskan har fått sin hemmamatch i kväll, mot Oskarshamn, stoppas. Hockeyklubben har dock valt att flytta sin match till Göteborg i stället.