Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kings kvitterade hemma mot Luleå – mäktigt ryck i andra perioden avgjorde

Södertälje Kings kvitterade till 1–1 i semifinalserien mot Luleå efter en klar hemmaseger på fredagskvällen. 89–69 blev det till slut efter ett jätteryck i den andra perioden då Kings gjorde 14–0 på drygt fyra minuter.

Här finns dina lokala sportnyheter på sociala medier:

Gilla LT-sporten på Facebook

Följ LT-sporten på Twitter

Kings inledde hungrigt och aggressivt och fick flera bra insatser tidigt.

Martin Pahlmblad gick hela vägen till korgen och satte 2–0, Valter Lindström följde upp med att göra samma sak och fick en foul med sig. 5–0 Kings.

Men Luleå redcuerade precis som Luleå vill göra poäng – med ett snabbt spel. Denzel Andersson dunkade i Tom Lidéns passning.

Men Lindström, glödhet på fredagskvällen, gick hela vägen själv igen och 7–2 Kings.

Vid 11–6 tog Peter Öqvist kvällens första timeout.

Kingsledningen efter den första perioden blev 22–16 men borde kanske ha varit mer. Adam Ramstedt missade fyra av sex straffkast. Och Rudy Mbemba missade båda sina straffkast.

Ramstedt revanscherade sig från straffkastlinjen i slutet av perioden och svarade sedan för en monsterblock på Brandon Rozzell, blev foulad av Tom Lidén plus en teknisk foul av Lidén och Ramstedt satte då båda och Alexander Lindqvist satte sista straffkastet.

I andra perioden kom ett mäktigt Kingsryck. Kings gick från 24–20 till 38–20. Luleå gjorde inte poäng på drygt fyra minuter. Hemmalaget pulvriserade gästerna med bra försvarsspel. Man fick flera stopp på Luleå, någon gång efter 24 sekunder. Man gjorde allt som man inte gjorde i Luleå senast. Man tog hand om bollen.

Och framåt var Kings framgångsrika från trepoängslinjen.

Kings ledde med 48–30 i halvtid.

Tredje perioden inleddes passivt av hemmalaget. Ludwig "Ludde" Degernäs tog timeout med 5.26 kvar i ledning 53–40.

Luleå började spela bättre i försvarsspelet och det ledde till flera svåra avslut för de gröna hemmaspelarna.

Samtidigt blev Luleåspelarna heta från långt håll. Quinton Upshur och Brandon Rozzell hällde båda i två treor efter varandra och Kingsledningen var bara fem poäng stor med 2.39 kvar, 56–51.

Kingsledningen blev till slut sju poäng inför den fjärde perioden inför 853 personer i Täljehallen, 63–56.

Kings inledde med ett par fina individuella prestationer som tände hemmapubliken och som skulle visa sig bli matchavgörande. Rudy Mbemba gick hela vägen och Adam Ramstedt dunkade och Barnes fortsatte göra poäng.

Kingsledde med 72–60 med 7.23 kvar.

Rudy Mbemba satte sedan en trea och Kings gick sedermera upp i en 77–63 med 5.25 kvar.

Valter Lindström följde upp med en trea och ledningen var 17 poäng stor med 3.54 kvar. Det mäktade inte Luleå med att vända. Hemmasegern blev till slut 20 poäng stor, 89–69.

Kings kvitterade matchserien som nu vänder tillbaka till Luleå på måndag.