Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kings knockat av Luleås chockstart – utan chans i första semifinalen: "Tillbaka till ritbordet"

Utan chans i den första semifinalen.
Södertälje Kings och coachen Ludwig Degernäs har mycket att fundera på efter förlust med 21 poäng, 62–83, i Luleå på tisdagskvällen.

SM-final sex säsonger i rad. För att Södertälje Kings ska hålla liv i den sviten behöver laget stjäla minst en match i Luleå Energi Arena mot regerande mästarlaget BC Luleå.

Den första chansen till det försvann på tisdagen.

Och det tog inte många minuter.

Grundserieettan Luleå hade väntat två veckor på lagets första slutspelsmatch, men väntade sedan inte på någonting. Hemmalagets chockstart knockade Södertälje Kings och hade i princip avgjort matchen efter en period, då Luleå ledde med 14 poäng.

– Vi vet att det är svårt att spela här, de har många fans och blev etta i serien av en anledning. När vi inte kommer ut och matchar deras intensitet får de en så stor ledning. Men vi hängde inte för mycket med huvudena. Nu är det tillbaka till ritbordet, sade Auston Barnes, nästa poängbäst i Kings med 15 poäng, i Basketsveriges tv-sändning.

Barnes och Alexander Lindqvist, 16 poäng, var relativt ensamma om att producera offensivt i Kings. Men många av duons poäng kom i andra halvlek när matchen redan var förlorad. Kings hade stora problem både defensivt och offensivt i första halvlek och låg under med 51–26 i halvtid. Anförda av Yannick Anzuluni, 22 poäng, och Brandon Rozzell, 15 poäng, kunde BC Luleå defilera till seger med 83–62.

– Vi måste titta på videon i morgon och ta bättre hand om bollen. Det fick de ledningen på, sade Barnes.

Den första semifinalen i Täljehallen spelas på fredag.

Matchfakta: SM-semifinal

BC Luleå–Södertälje Kings 83–62 (25–11, 26–15, 13–16, 19–20)

Poäng, Södertälje: Alexander Lindqvist 16, Auston Barnes 15, Martin Pahlmblad 10, Toni Bizaca 7, Valter Lindström 6, Adam Ramstedt 6, Mario Blazevic 2.

BC Luleå leder med 1–0 i matcher i bäst av sju.

Här finns dina lokala sportnyheter på sociala medier:

Gilla LT-sporten på Facebook

Följ LT-sporten på Twitter