Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kings jagar seriesegern utan Spires

Skadade Nick Spires är i gång med rehab men inte tillbaka än när Södertälje Kings åker till Östersund på tisdagen. Men Kings går för seger – och säkrad serieseger.

En tuff vecka väntar för Södertälje Kings. Kanske inte i första hand sportsligt – även om seriefinalen hemma mot Norrköping på fredag lär bli tuff.

– Men vi har tre matcher på en vecka och det är långa resor, vi åker till Östersund (i dag) och till Umeå på söndag. Dessutom har vi en bortamatch mot Örebro nästa tisdag. Det blir en tuff vecka. Det är många matcher, för många, tycker Kings coach Vedran Bosnic.

Det finns en del småskavanker i truppen, men Bosnic hoppas ha de flesta tillgängliga.

Mot Jämtland i kväll saknas dock centern Nick Spires, som skadade sig på träning i fredags och inte var med hemma mot Borås i helgen.

– Han började med sin rehab i söndags och allt ser bra ut, men han kommer inte att vara redo mot Jämtland. Vi får se hur det ser ut till på fredag, säger Vedran Bosnic.

– Men vi kommer att göra vårt bästa och allt för att vinna. Vi slår inte av på takten bara för att vi ligger bra till i tabellen. Vi behöver en seger till för att säkra seriesegern och den ska vi försöka ta mot Jämtland. Sen måste vi fortsätta att hålla vår standard, både på träningar och matcher, hela vägen till slutspelet. Det är så vi jobbar, vi kommer inte sluta spela bara för att vi har vunnit serien, säger Vedran Bosnic.

Södertälje Kings och Jämtland har mötts två gånger tidigare den här säsongen. I slutet av oktober vann Kings i Täljehallen med 95–58 och i början av november blev det ny Kingsseger, den här gången i Östersunds sporthall, med 81–61.

Kings leder ligan med 22 segrar och bara två förluster. Jämtland är 8–18 och ligger på nionde plats.

Så avslutar Kings i ligan

Kings har tre matcher kvar av basketligan.