Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kings hårda jobb räckte inte

Södertälje Kings spelade jämnt med Plannja i tre perioder men orkade inte hela vägen.
Till slut blev det förlust i Luleå med tio poäng, 69-79 och Kings föll tillbaka under slutspelsstrecket.

Basketligan drog igång igen för Kings del på tisdagskvällen. Men bortamatch mot Plannja är en mycket tuff uppgift och även om Kings hängde med bra var det egentligen aldrig nära poäng.

- Vi hade inte offensiven för att kunna hota Plannja häruppe, säger tränaren Torbjörn Gehrke.

Lagen turades om att vara i ledning innan Plannja gick ifrån i den sista perioden och vann till slut ganska komfortabelt.

- De tre sista minuterna gör vi en hel del misstag, missar för enkla avslut och dessutom fyra straffkast och bjuder på en hel del turnovers, säger Gehrke, som framförallt inte var nöjd med sitt lags spel under korgarna.

- Vi är ett lag som lever på våra defensiva returer. Och vi ska kunna vara bättre än Plannja på offensiva returer också. Nu var vi inte det och kombinerat med svagt skytte var det därför vi förlorade, säger Gehrke.

Plannja hade framförallt fyra spelare som producerade offensivt, med John Rosendahl som poängbäste med 23 poäng. Kings visade återigen upp en stor bredd med många poänggörare, men endast Boka Djordjic och Brandon Crone nådde tvåsiffrigt.

Kings föll med förlusten tillbaka ner under slutspelsstrecket eftersom huvudkonkurrenten Uppsala samtidigt bortaslog tabellfemman Örebro överraskande stort, 98-63.

Kings spelar härnäst på fredag, hemma mot Borås.