Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kings har hittat Robersons ersättare

Här är spelaren som ska ersätta John Roberson i Kings nästa säsong. Skyler Bowlin, danska ligans bästa spelare de senaste säsongerna.

John Roberson lämnar Kings för franska ligan. Men det tog inte lång tid för klubbdirektör Robert Andersson att hitta en ersättare för pointguard-stjärnan.

Från danska ligamästarna Horsens värvas Skyler Bowlin, som utsetts till MVP i danska ligan tre år i rad. Han har även tidigare spelat i lag i Tyskland, Australien och Österrike.

–Det är en ersättare till John. Han är en ruggig trepoängsskytt och spelar med en jädra intensitet, säger ”Robban” Andersson.

Senaste säsongen i danska basketligan spelade Bowlin 39 matcher och snittade 16 poäng och 6 assister per match. Det är en längre – 191 cm – spelare än Roberson, dock kanske inte riktigt lika snabb.

–John är ju unik med sin låga tyngdpunkt, men Skyler kan spela samma typ av spel som John, säger Robban.

Kings är så säkra på värvningen att Bowlin erbjudits ett kontrakt på ett år, utan den sedvanliga try out-perioden. Förra året försökte Kings att ersätta Roberson när denne lämnade laget för spel i Ungern, utan att lyckas. 

Nu är Robban Andersson säkrare på att man hittat en fullgod ersättare.

–Han har etablerat sig på högsta nivå och eftersom han spelat i Danmark har det funnits mycket mer info om honom. Han har varit här i Europa nu och bevisat sig, så ja på det sättet känns det säkrare nu, säger Andersson.

Det är även klart att Kings lyfter upp två egna produkter, som får kontrakt med A-laget. Henrik Sjölin och Samuel Berkelund, båda födda 1997 och U18-landslagsspelare. 

Dessa två, Erik Johansson och Skyler Bowlin är de spelare som är klara för Kings i dagsläget.