Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kings föll mot Ulm: "Vi hade chansen att vinna"

Kings stred tappert hemma mot tyska Ratiopharm Ulm och ledde i halvtid. Till sist förlorade man öppningen av Eurochallenge med 71-76.

De senast två åren har Kings varit nära att gå vidare från Eurochallenges gruppspel. I år möter med både tyskt och italienskt motstånd där tyska Ratiopharm Ulm var först  ut på hemmaplan på tisdagskvällen. Det blev till sist stryk med 76-71.

Kings stretade mot bra i den första perioden som dock det tyska ligalaget till sist vann med 24-20. I den andra pressade sig Kings upp och även förbi Ratiopharm Ulm poängmässigt. I halvtid så ledde Vedran Bosnic manskap med 42-40, detta trots att tyskarna haft ett tydligt övertag i returspelet (ledning 19-9 där.) Kings vann perioden med 22-16.

Och inledde sedan tredje perioden med sex snabba poäng, fram till 48-40.

Men när perioden var över var ställningen 52–58. Med ett lurigt zonförsvar, lite tuffare attityd – och några treor från inhopparen Adam Hess vände tyskarna på matchen - och ledde några minuter in på fjärde perioden med 70-55.

- Vi spelade en del zon och lyckades stoppa dem några gånger där. Vi gjorde det lite svårare för dem i andra halvlek, menade gästernas coach Thorsten Leibenath.

- Toni Bizaca hade fortfarande en fantastisk match, men han fick jobba lite hårdare för poängen i andra.

Bizaca var, som så många gånger förr, poängbäst i Kings med 28 poäng. 

- Det var en tuff match. Vi tappade lite för mycket i tredje perioden, och att de fick ta mer än tio returer fler än oss var också en stor faktor, tyckte Toni Bizaca själv.

Anförda av Bizaca, som gjorde sju poäng under matchens sista fyra minuter, kämpade sig Kings närmare och underläget var nere i fem poäng på slutet. Men närmare än så kom aldrig Kings. Laget missade lite för många av de skott man hade behövt sätta där.

Och skyttet utifrån (knappt 27 procent på treorna) var tillsammans med returtagningen en anledning till Kings förlust.

- De spelade bra försvar, men några av de där skotten är skott vi kunde ha satt. Vi hade chansen att vinna i dag, sade Vedran Bosnic.

- Det finns mycket jag är nöjd med, några saker som var väldigt positiva. Vi spelade bra i 30–32 minuter. Men jag kan inte vara glad, för jag ville vinna den här matchen. Och mot det här laget måste vi spela bra i 40 minuter, förklarade Kingscoachen.

- Vi reagerade inte på något bra sätt när de förändrade sitt försvar i tredje perioden. Vi tappade fokus och de utnyttjade det.

Hans kollega Thorsten Leibenath var nöjd med vad han fick se från sitt lag.

- Vi kom hit med mycket respekt för Södertälje och den här matchen visade varför. De var väl förberedda och störde oss med sitt försvarsspel. De spelade med mycket mod, sade Ulms coach.

- Vi vann tack vare vårt försvarsspel i tredje perioden, när vi vände ett underläge med åtta poäng till ledning med sex inför sista perioden. Jag tycker att det var en bra match och det enda jag inte är nöjd med är väl att vi hade 17 turnovers, förklarade Leibenath.

Matchfakta

Kings–Ratiopharm Ulm 71–76 (20–24, 22–16, 10–18, 19–18)

Kings: Toni Bizaca 28, Darko Jukic 14, Carl Engström 10, Dino Butorac 5, Vincent Simpson 5, Mike Joseph 5, Aaron Anderson 4.

Ulm: Tim Ohlbrecht 20, Adam Hess 13, William Clyburn 11, Per Günther 9, Isaiah Philmore 8, Maarten Leunen 6, Philipp Schwethelm 4, Calvin Harris 3, Tommy Mason-Griffin 2.