Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kings fick kämpa sig till andra segern

Det blev bortaseger med 62–70 för Kings i den andra kvartsfinalen mot Malbas.

Segern innebär 2–0 i matcher och Malbas är pressat att vinna tre raka matcher om de ska vända på kvartsfinalserien i bäst av fem matcher.

Men det var ingen enkel seger för Kings. Malbas stretade på länge.

– Det var en bra och solid seger, en viktig seger som gör att vi kan ta hem det här på söndag, säger Vedran Bosnic.

Kings tog snabbt en klar ledning, men Malbas närmade sig i den andra och tredje perioden.

– Det var ingen jättebra match av oss. Men Malbas gjorde det bra och svårt för oss, kommenterar Vedran Bosnic.

– Vi hade en svacka i den tredje perioden. Men jag är nöjd med att vi kunde reagera på det inför fjärde och avsluta säkert. Det går lite upp och ned i matcherna men vi hade ledningen hela matchen, säger Vedran Bosnic.

Nu kan Kings avgöra kvartsfinalserien hemma på söndag.

– Nu hoppas jag att basketfansen sluter upp och kommer till matchen på söndag, det är spelarna värda, avslutar Vedran Bosnic.

Gårdagens övriga två matcher slutade med bortaseger för Borås mot Nässjö och hemmaseger för Sundsvall mot Norrköping. Det står 1–1 i matcher i de två kvartsfinalerna.

Matchfakta

Malbas–Kings 62–70

(13–23, 17–17, 18–16, 14–14).

Poäng, Malbas: Darion Rackley 17, Fredrik Larsson 14, Carl Engström 9, Kristoffer Gafor 7, Connor Miller 7, Alexandar Danilovic 6, Niklas Sellin 2.

Kings: Toni Bizaca 18, Skyler Bowlin 15, Aaron Anderson 10, Dino Pita 9, Davis Lejasmeiers 7, Mike Joseph 6, Christopher Czerapowicz 3, Adam Ramstedt 2.

Publik: 370.

Kings leder med 2–0 matcher.