Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kings dominerade mot Örebro

Första halvlek var okej, men inte mer.
I andra halvlek lossnade det och Södertälje Kings dominerade Örebro totalt och vann med 76–59.

Coachen Torbjörn Gehrke hade en hel del att glädjas åt i och med segern.

• Kings vann med 17 poäng och har därmed ett klart övertag på Örebro i de inbördes mötena med ett möte kvar. Eftersom Örebro bara är två vinster före Kings i tabellen med 15 omgångar kvar var den här segern mycket viktig.

–Det kommer fortfarande att krävas att vi gör ett bra arbete i januari, men nu har vi vunnit några matcher mot lag vi behöver slå just nu och vi har gjort det övertygande, säger Torbjörn Gehrke.

• Kings visade att man kan vinna på bortaplan, det här var säsongens blott andra seger borta.

– Vi har varit bra hemma och då kan man bygga upp något. Jag räknar med att vi går till slutspel, men där får vi ingen fördel av hemmaplan, så då måste vi kunna vinna borta, säger Gehrke.

• Amerikanen Brandon Crone har varit aningen ifrågasatt, främst för att han inte är någon elitpoänggörare. Men mot Örebro svarade Crone för 19 poäng med bra skottprocent. Crone tog dessutom åtta returer och snodde fyra bollar.

– Brandon Crone är klockren för det här laget. Han vet vad vi ska göra, han spelar väldigt bra försvar och han kanske inte är en spelare som gör 25–30 poäng, men 15–20 fixar han. Brandon ser mycket stabil ut, säger Gehrke.

• Rickard Eriksson, som spelade sin tredje match efter skada, gjorde en nyttig andra halvlek. Efter att ha varit i princip osynlig inledningsvis blev Rickard en faktor i andra halvlek då han gjorde tio poäng på sex skott, svarade för tre assist och tog fyra returer.