Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kings bryter med Kabongo och Jones

Verkligheten motsvarade inte hajpen. Kings skickar hem Myck Kabongo. Även Andre Jones lämnar. Klubben testar nu en ny amerikansk pointguard.

Den amerikanska mediehajpen var stor runt Myck Kabongo när han gick ut high school – och även inför NBA-draften. Så sent som för ett år sedan testade blivande NBA-mästarna San Antonio Spurs honom.

Men Vedran Bosnic har inte sett tillräckligt från den kanadensiske pointguarden, som nu får lämna Södertälje.

Kingscoachen är rättfram när han utvecklar beslutet.

– Han spelade inte bra nog, passade inte in i laget och kunde inte göra det vi förväntade oss. Han tränade bra och är en bra kille, men om vi ska ta in en amerikan måste han ge lite mer – nej, mycket mer – än han gav. Vi har gett honom chansen och kan inte förlora mer tid, säger Vedran Bosnic.

Även Andre Jones får leta efter en ny klubb. Men det handlar mer om vilken typ av spelare Bosnic vill ha.

– Om vi inte hade behövt en pointguard mer, en som kan skapa från pick och rull och har erfarenhet från Europaspel, då hade Andre platsat. Jag var väldigt nöjd med honom. Om vi kunde ha tre amerikaner hade jag tagit honom, säger Bosnic.

Uros Zadnik kan däremot komma att spela i Kings. Bosnic gillar den slovenske pointguardens spel.

– Han spelar bra. Vi pratar. Han är en typisk europeisk pointguard, som tar hand om andra, passar vid rätt tillfälle och spelar bra försvar. Vi kan hitta en plats för honom, särskilt nu när Mike (Joseph) är skadad. Men jag räknar inte med att Uros ska göra 20 poäng, säger Bosnic.

Även Raven Barber är kvar, precis som Jairo Delgado, en guard från Luxemburg.

Som pointguard testar Kings nu en ny amerikan: 26-årige Vincent Simpson.

Pennsylvaniafödde Simpson stötte Kings på i Eurochallenge förra säsongen, då han spelade i Tartu Rock. Simpson stod för 27 poäng och 7 assister i Tartus två segrar mot Kings.