Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kings besegrade polska topplaget

Kings stod för en perfekt insats hemma i Täljehallen när Rosa Radom från Polen kom på besök i Europe cup. Tack vare sitt fina skytte och en Toni Bizaca i storform lyckades man vinna med 86-78.

Annons

Han dras med en irriterande fotskada som är svår att bli av med.

Om den påverkar Toni Bizacas spel?

Det gör den. Men ändå var det han som var regissören bakom Kings stora seger i kväll.

– Foten kändes som vanligt, det gör ont, och det hindrar mig i spelet. Men jag tycker att jag gör en bra match ändå. Jag sätter mina skott och hittar rätt känsla, säger Toni Bizaca själv till LT efter matchen.

Det han själv beskriver som en bra match för egen del landade till slut på 27 poäng, sex returer och en skottprocent på 58,8 (10/17).

Det var framförallt i den första halvleken som Bizaca dominerade. När han kom in sänkte han direkt två raka trepoängare. Sen var han i gång.

Totalt gjorde han 19 poäng under matchens 20 första minuter och var den stora anledningen till att Kings ledde i halvtid. Hade inte Kings stått för några enkla misstag hade ledningen varit ännu större än fem poäng.

En som var lyrisk över Bizacas insats var Skyler Bowlin, som själv kom i gång ordentligt i den andra halvleken och totalt landade på 15 poäng.

– Toni är helt fantastisk. Han är det bäste spelaren jag någonsin spelat med. Han kan bli het, och det var precis det han blev i den första halvleken. Hans insats var precis det vi behövde i den här matchen, säger Skyler Bowlin, som i den andra halvleken satte trepoängare efter trepoängare och tillsammans med flera andra i laget klev fram och satte sina skott i viktiga lägen.

En som var bra matchen igenom var Dino Pita (19 poäng) . Skotten utifrån blev Kings recept till ännu en fin Europaskalp.

Kan man säga att Tonis insats smittade av sig på resten av laget i andra halvleken?

– Ja, det kan man absolut säga. Så var det. Det gav oss andra självförtroende också, säger Bowlin som är glad att Kings lyckas få med sig en vinst efter förlusten i Frankfurt.

– Jätteviktigt. Nu har vi en förlust och en seger. Vi lever i allra högsta grad.

Toni Bizaca trycker på vikten av att inte sväva i väg för mycket efter stormatchen, och blir även glad över Bowlins vitsord.

– Jag känns mig smickrad. Det är stort att få höra det från honom som varit i så många klubbar. Nu måste vi fortsätta jobba som ett lag så kommer de här matcherna, säger Bizaca.

Tränare Vedran Bosnic var väldigt nöjd med sitt lag efter den fortsätta succén

i Europa.

– Vi fortsätter bli bättre. Helt ärligt hade jag inte kunnat drömma om det här inför säsongen. Nu har vi fyra segrar och fyra förluster i Europa. Det är fantastiskt. Det är inte många säsonger det här kommer hända, säger Bosnic.