Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kings avfärdade Umeå

Serieledarna mot tabelljumbon möttes i Täljehallen i kväll. Och inte helt oväntat blev det en komfortabel seger för Kings när man slog Umeå med 93-74.

Det var inte många som kände till Davis Lejasmeiers när han anslöt till Kings sent på försäsongen. Men nu drygt ett halvår senare har han visat sig vara en viktig pusselbit för de regerande mästarna. Mot Umeå i kväll var det Lejasmeiers som med sin aggresiva spelstil drog i gång laget. Dels genom att sänka två raka treor, men framför allt på sättet han spelar ute på planen.

– Jag känner att jag blir en viktigare och viktigare spelare i det här laget. Men det tog ganska lång tid innan jag hittade rätt tycker jag. Det var ganska tufft i början och svårt att vänja sig till den spelstil som Kings spelar, men nu har jag hittat min roll, säger Lejasmeiers till LT-sporten.

Mot slutet har även poängen kommit mer och mer och han har även vågat ta för sig ute på planen. Något som han känner är två egenskaper han kan bidra med.

– Ja, jag är en spelare ska vara aggressiv, vara jobbig för motståndaren. Men det är inte bara det. Jag gillar även att utmana och bidra poängmässigt, och det är skönt att det kommer mer och mer. Jag trivs även väldigt bra i laget och i Södertälje. Äntligen känner jag att jag är med och bidrar till 100 procent, säger Lejasmeiers.

Är det något som förvånat dig under din första tid här?

– Jag visste ju att Kings var bra, men inte så bra som det visat sig. Framför allt i Europa. Det är väldigt roligt att vara en del av det. Det är även väldigt kul att det är så många matcher nu. För har man en dålig dag är det snabb chans till revansch. Sen är det ju vårt jobb, vi måste klara det.

Tidigare har han erfarenhet från lettiska storlaget Ventspils. Och det är en av anledningarna till att Kings ville satsa på honom.

– Han är erfaren, väldigt smart och gillar att utmana. Vi visste vad vi fick när vi rekryterade honom. Och jag tycker att han passar väldigt bra in i Kings. Men vi tror även att han kan bli ännu bättre, bli ännu mer aggressiv och då kan det här bli ruskigt bra, säger Ludwig Degernäs som i vinstmatchen mot bottenlaget Umeå tog över huvudansvaret från Vedran Bosnic som var hemma sjuk.

– Det var lite nervöst, det måste jag erkänna. Men jag vill verkligen tacka spelarna som gjorde det så bra ute på planen. Vi gör det som ett lag och det spelar ingen roll om någon är borta, vi kör på samma sätt ändå, säger Degernäs.