Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kings 14:e raka ligaseger

Norrköping reste sig på nio, gick upp jämsides – och förbi.Men det var Kings som skulle dra det längsta strået i fredagens dramatiska seriefinal.

Efter två perioder i Täljehallen satt 1 018 personer behagligt bakåtlutade. Kings och Mike Joseph satte standarden direkt. På ett nästan retfullt enkelt sätt slalomsprang kaptenen genom Norrköpingsspelare, som stod som statyer, och lade i de två poängen.

Kings spelade aggressivt, var heta under korgen och satte tolv av 15 tvåpoängare.

På andra sidan stod ett lag som inte alls kom in i matchen – Norrköping fick bara i sex tvåpoängare på 17 försök och efter 20 minuter var gästerna efter med tio poäng (38–28).

Men så var det det där med den tredje perioden – en period som Kings haft problem med mer än en gång under säsongen.

Norrköping, anförda av kaptenen Joakim Kjellbom, kom efter halvtid in som ett nytt lag. Gästerna sänkte tvåor och treor på löpande band. Fem minuter senare var laget – för första gången – i ledning med 43–44.

– Vi har haft problem i den tredje de senaste matcherna. Det är svårt att sätta fingret på vad det egentligen är. De var mycket mer aggressiva och satte oss i situationer som vi inte är riktigt vana vid. Det märktes att de scoutat oss riktigt bra, säger Dino Pita, som så långt inte haft sin bästa dag.

Kings, mycket tack vare Skyler Bowlin och Aaron Anderson (bäst med sina 18 poäng), reste sig trots allt och kvitterade till 53–53 i periodens absolut sista sekund. Då hade Anderson bland annat bjudit på en läcker dunk, som fått den allt mer framåtlutade publiken att ställa sig upp.

– Vi tappade fokus och reagerade inte tillräckligt snabbt. Men sån är basketen. Norrköping är ett väldigt bra lag, de är tvåa i ligan och den här matchen betydde mycket mer för dem än för oss, säger Kingscoachen Vedran Bosnic.

Ett skadetyngt Norrköping försökte hänga med i sista perioden, men när Dino Pita sänkte en trea till 58–58 såg luften ut att gå ur.

– Jag hade ju inte gjort något rätt under hela matchen, så det kändes riktigt bra. Vi hittar tillbaka till vårt spel i fjärde och gör det riktigt bra över hela banan, säger Pita.

Kings tog därmed 14:e raka segern. Välförtjänt, enligt bortacoachen.

– Med tanke på våra 48 skador så gör vi en riktigt bra match, men vi förlorar mot ett bättre lag, det är bara att gratulera Södertälje, säger Adnan Chuk.