Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kidnapparliga åtalas

Två män utpressades och rånades på dagen innan julafton – nu åtalas fyra män för rån, utpressning, olaga frihetsberövande och misshandel.

Det var dagen innan julafton som två män, 19 och 20 år gamla, tvingades in i en bil av fyra män i 20-årsåldern. Efter att ha misshandlats och skrämts kördes de till bankomaten vid Astra Zeneca där de tvingades göra uttag på 18 700 kronor samt köpa varor för 3 810 kronor på Statoil i Östertälje. Ekipaget åkte vidare till offrens bostäder där en dator, en tv, en jacka och kängor stals.

På julafton återkom några män och tvingade offren till Moraberg för att köpa elektronikvaror, men butiken var julstängd. Rånarna åkte då hem och försökte få 19-åringen att köpa elektronikvaror via internet, men hans kort var spärrat.

Bakgrunden är att en 22-årig man, tidigare känd av polisen, krävde 20-åringen på 50 000 kronor. Orsaken, enligt 22-åringen, var att han sålt knark i hans namn. Efter att ha misshandlat 20-åringen ska han ha sagt åt sitt gäng att ”sköta resten”, varpå han lämnade platsen. När offrets kompis, 19-åringen, kom till undsättning övermannades han och tvingades av gänget ”böta” 40 000 kronor.

Fyra gärningsmän har suttit häktade i en månad och åtalades i går för grova brott, två är ännu på fri fot.