Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Khouri vill träffa bröderna Moussas mamma

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

I en lång intervju i måndagens Expressen berättar Bernad Khouri, utpekad som gängledare för Södertäljenätverket och dömd till livstids fängelse, om rättegången, vardagen och misstankarna mot honom. Om han kunde vill han träffa bröderna Moussas mamma och förklara att han är oskyldig.

Journalisterna mötte honom i häktet. Bernad Khouri,33 år, är dömd till livstids fängelse och för anstiftan till tre mord.

–Åklagarna har bestämt sig och påstår rakt upp och ned att jag är bossarnas boss. Men det är inte verklighetsförankrat, säger han till Expressens reporter.

Bernard Khouri sitter isolerad i Kronobergshäktet. Han får ta promenader i rastgården, den så kallade tårtbiten, hela tiden övervakad av en kamera.

Tre personer har mist livet i det så kallade gangsterkriget: Muhanned ”K-sigge” Ali och bröderna Yaacoub och Eddie Moussa. Den senare en känd fotbollsspelare i Assyriska. Morden var kulmen på en strid som pågick mellan Södertäljenätverket och Bandidos X-team.

Khouri säger själv att han inte har med dessa brott att göra - att tingsrätten har kommit fram till helt fel slutsatser.

–Jag har en stor släkt och många vänner och är respekterad av många. Jag är en person med bestämd uppfattning och är mycket mån om min släkt och mina vänner. Men det gör mig inte till någon ledare eller bekräftar existensen av något nätverk, säger han till Expressens reporter.

Åklagare Björn Frithiof är övertygad om att det finns ett nätverk och att Khouri är den oomstridde ledaren. Men bevisningen har varit besvärlig.

–Vi har ingen sådan typ av bevisning i målet där någon kan säga att Bernhard Khouri gav i uppdrag till någon att mörda någon, säger Frithiof till Expressen.

Man har dock sett ett mönster och dragit slutsatser kring vilka som pratat, och hur de rört sig.

–Det visar sig att de inte gör något utan att Bernard Khouri ger dem order om det, säger Björn Frithiof.

Försvaret menar att Khouri är dömd på indicier, utan konkreta bevis och att alternativa gärningsmän inte utretts.

Bernard Khouri vill ta kontakt med bröderna Moussas mamma. I nuvarande situation är det omöjligt eftersom det skulle uppfattas som övergrepp i rättssak. Men vid ett frikännande skulle det gå.

–Jag vill visa vem jag är och vill visa henne att det som sägs inte är riktigt, säger han till Expressens reporter.