Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Khouri om morden: "Jag är chockad"

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Södertäljenätverkets utpekade ledare Bernard Khouri berättade själv i rätten om vad han gjorde vid tiden för morden på Yaacoub och Eddie Moussa.
– Det var en tragedi, en förlust. I alla fall Yaacoub, säger han.

Bernard Khouri, 31, inledde själv i rätten att berätta om vad han gjorde vid tiden för dubbelmordet. Han säger att åklagarna har feltolkat flera inspelade telefonsamtal med honom.

– De har gjort det för att påskina att jag skulle vara någon slags ledare för ett kriminellt nätverk, sade Khouri, som förnekar allt sådant.

Om den 30 juni 2010, alltså timmarna före morden, minns han att han var hos en vän i Geneta och grillade. Han säger att de drack och åt och hade trevligt. På natten fick de så höra om att det varit skottlossning i Ronna centrum.

– Jag är fortfarande lite chockad, jag minns inte själva dagen den 30 juni annat än den här tragedin på natten. När vi fick höra om det gick vi in på text-tv, på datorn och tittade på nyheterna.

Bernard Khouri berättar att han ringde långa samtal, bland annat till två av de personer som satt vid samma bord som Yaacoub inne på Oasen när denne sköts. Den ene är åtalad för den utpressning som åklagarna valt att baka in i samma åtal som morden.

– Jag minns inte vad vi sa, jag kan inte sätta ord på det, det var tråkigt, jag fick en blackout efter nyheten, säger Khouri och tillägger:

– Det var en tragedi, en förlust … i alla fall Yaacoub, sade han.

I onsdagens pappers-LT: Bråket mellan Khouri och "Torpeden" - "Låt inte ditt starkaste vapen rosta!". Köp och läs tidningen digitalt här.