Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Khouri och familjen Moussa överklagar

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Södertäljenätverkets utpekade ledare Bernard Khouri, 31, överklagade på onsdagen tingsrättens livstidsdom. Samtidigt överklagar familjen Moussa och kräver hårdare straff för övriga dömda.

Sent på onsdagskvällen lämnade Bernard Khouris två advokater in hans överklagan till Södertälje tingsrätt.

Bernard Khouri, som dömdes av tingsrätten till livstids fängelse för att ha beordrat tre mord, yrkar på att hovrätten river upp domen som enligt hans försvarare grundar sig på en ”oriktig bevisvärdering”.

Han yrkar även på att hovrätten friar honom från alla åtalspunkter förutom två. Det ena är grovt vapenbrott, vilket han erkänt. I det andra fallet yrkar han på att hovrätten ska rubricera ett grovt rån som olaga tvång.

Khouri yrkar även på att beslaget av en BMW hävs som står skriven på en släkting.

Även familjen Moussa har överklagat. De anser domarna mot flera åtalade allt för mjuk. De anser även att skadestånden är för lågt satta och begär 150 000 kronor per person. De yrkar även på ersättning för minnesstunden på årsdagen för Eddie och Yaacoub på 2 500 kronor.

Även en man som skadades inne på Oasen i samband med dubbelmordet har överklagat och kräver högre skadestånd av de dömda.

Alla 18 dömda har nu överklagat domarna.