Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Khouri: "Lek inte med mig"

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Det kriminella nätverket hade rykte om sig att ligga bakom misshandel och mord. Något personerna i nätverket såg till att personer de pressade på pengar, visste om.

Åtalet som kom i går gäller inte bara morden på Yaacoub och Eddie Moussa. Bland åtalspunkterna finns också flera fall av grov utpressning och försök till grov utpressning.

Tre av de åtalade, bland andra den person vi valt att kalla ”Ledaren”, Bernard Khouri, misstänks för att sedan 2009 fram till i år, ha tvingat till sig 90000 kronor från en man.

Han har sedan försökt att få mannen att betala ytterligare sammanlagt 260000 kronor.

kunde dödas. Bernad Khouri ska, enligt häktningsframställan, ha yttrat orden ”lek inte med mig”, till den utpressade mannen. Innebörden ska ha varit att mannen eller någon närstående kunde bli dödad eller skadad om han inte betalade.

Ytterligare två personer ska, tillsammans med ”Ledaren” utsatt ännu en person för utpressning under 2011. Mannen avtvingades 120000 kronor och man försökte få honom att betala ytterligare 80000 kronor.

Den 31 januari tog man det ett steg längre. Då fick utpressningsoffer nummer två ett samtal från ”Ledaren” Bernard Khouri, där han krävde att den utpressade mannen antingen letade reda på utpressningsoffer nummer ett eller själv betalade 200000 kronor.

Grov utpressning kan ge fängelse i upp till sex år.