Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Khouri kräver ut nya handlingar – får nej

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Bernard Khouri, 32, kräver ut nya sekretessbelagda underrättelseuppslag från polisen. Men den här gången säger tingsrätten nej.

Den mord- och utpressningsåtalade Bernard Khouri, har vid ett tillfälle tidigare fått med sig tingsrätten när han krävde ut ett sekretessbelagt underrättelseuppslag som polisen vägrade att lämna ut med hänvisning till sekretessbelagda namn.

Tingsrätten beslutade då att handlingen skulle fram med motiveringen att åklagarsidan åberopat handlingen som bevisning mot Khouri i ett utpressningsåtal.

Nu har Khouri begärt att domstolen ger honom rätt att få ännu ett underrättelseuppslag som Rikspolisstyrelsen vägrar att utlämna med hänvisning till sekretess.

Khouri menar att en misshandel av en person sommaren 2009 utförd av X-teammedlemmen ”K-sigge” och Eddie Moussa kan förklara morden på båda två.

Khouri kräver att åklagarna kompletterar mordutredningarna med nya förhör i målet utifrån uppgifterna om misshandeln som framgår av underrättelseuppslaget som han begärt ut.

Åklagarna å sin sida hävdar att den person som misshandlades har kopplingar till Khouri och om misshandeln har med morden att göra så leder banden tillbaka till Khouri.

Däremot har åklagarna inte åberopat underrättelseuppslaget den här gången utan enbart händelsen. Att åklagarna inte åberopat själva underrättelseuppslaget gör att rätten beslutar att avslå Khouris begäran om att få ut det.

– Beslutet är förvånande mot bakgrund av den relevans och betydelse som alternativa gärningsmannapåståenden har, säger Taavi Tuula, en av Khouris två försvarsadvokater, som räknar med att gå vidare med ärendet till högre instans.