Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Khouri får nej - rättgången tas inte om

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Livstidsdömde Bernard Khouri får nobben av Svea hovrätt. Men rättsprocessen kan dra ut på tiden.

Svea hovrätt säger nej till Bernard Khouris begäran om att återförvisa hela gangstermålet till tingsrätten ännu en gång. Beslutet blir i stället att ta upp fallet i hovrätten nu i november.

Men rättegången riskerar att dra ut rejält på tiden eftersom Stockholms tingsrätts säkerhetssal, där hovrättsförhandlingen ska hållas, är plats för även en annan omfattande rättegångsprocess, nämligen kokainmålet.

Där står några svenska medborgare åtalade för att ha försökt smuggla in 1,4 ton kokain till Europa från Sydamerika i segelbåt.

– Säkerhetssalen blir en trång sektor eftersom kokainmålet är inbokat tre dagar i veckan fram till mitten av januari-februari. Det gör att vi enbart får tillträde i bästa fall två dagar i veckan, säger Khouris försvarare Fredrik Ungerfält.

Khouri, som dömdes till livstids fängelse, och de andra åtalade i gangsterrättegången, har alla överklagat sina tingsrättsdomar till hovrätten.