Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Khouri får livstid

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Dom har fallit i rättegången i gangsterkriget vid Södertälje tingsrätt. Den utpekade ledaren Bernard Khouri får livstids fängelse för bland annat anstiftan till mord. Abraham Aho, den så kallade "Torpeden", döms till tolv års fängelse för mord. Khouris advokat meddelar att domen ska överklagas.

Av de 20 åtalade döms 16 till fängelsestraff, två till sluten ungdomsvård och två frikänns.

Straffet för de 16 som dömts till fängelse varierar från fängelse i ett år och sex månader till livstid. De brott målet handlat om är bland annat anstiftan till mord, mord, grov utpressning, grovt rån och människorov.

Den 31-åriga Bernard Khouri döms för nio olika brott, bland annat för anstiftan till mord, människorov, olaga hot och olaga tvång. 20-åriga Abraham Aho, omskriven som "Torpeden", döms för mordet på K-Sigge och för medhjälp till dubbelmordet på bröderna Moussa.

Fredrik Ungerfält, Bernard Khouris advokat, säger till TT att domen kommer att överklagas.

- Det här var helt oväntat, målet måste prövas i hovrätten och vi kommer att överklaga, säger Ungerfält.

- Vi delar inte den bevisvärdering som tingsrätten har gjort, enligt vår mening så har inte de stränga beviskrav som ställs i ett fällande brottsmål uppfyllts.

Tingsrätten konstaterar i sin dom att det finns ett kriminellt nätverk som kallas Södertäljenätverket, men även en grupp som kallas syrianska brödraskapet. Enligt domen är nätverket hierarkiskt uppbyggt med en stark ledare. Nätverkets huvudsakliga inkomster har kommit från illegal spelverksamhet och utpressning.

Motivet till den nu aktuella kriminaliteten finns, enligt tingsrätten, att hämta i kampen med en annan organisation, X-team. Grupperna har slagits om herraväldet över den illegala spelmarknaden i Södertälje, enligt domen.