Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KHL-lag kan glömma spel i Scaniarinken

Scaniarinken är inte till salu. Och SSK kommer inte att låta något KHL-lag spela matcher i arenan, slår SSK:s klubbdirektör Mats Pernhem fast.

Annons

Den svenska KHL-satsningen Crowns har länkats till Södertälje, SSK och Scaniarinken på olika sätt. I helgen kunde sajten Uppdragsport.se avslöja att Crowns hade planer på att försöka köpa Scaniarinken, men fick nobben av Södertälje kommun, som äger arenan.

Uppgifter som till stor del bekräftas av kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S). 

– Jag kan bekräfta att ett företag uppvaktade oss med tankar på att vilja köpa Scaniarinken. KHL nämndes då, bland en massa andra tankar om utveckling av Södertälje och Scaniarinken, säger Boel Godner till sajten.

Kommunen sade nej för att man hellre vill satsa på ungdomars idrottande tillsammans med SSK – ingen annan aktör.

– Kommunen har varit tydlig med att SSK och barns och ungas möjlighet att idrotta är vårt intresse, säger Boel Godner till Uppdragsport.se.

SSK-ledningen har känt till planerna på ett svenskt KHL-lag en tid – klubbdirektören Mats Pernhem berättar för LT att han fick information om satsningen av Leif R Carlsson, tidigare SSK-spelare och en av initiativtagarna bakom KHL-satsningen Crowns.

Men Pernhem säger att han gjorde tidigt klart att klubben inte var intresserad av något samarbete.

– Jag fick information om projektet och att det inte var något som skulle påverka SSK. Då gjort jag klart för honom vad som är SSK:s hållning i det här. Det var viktigt att betona var vi står, säger Mats Pernhem.

SSK har fortfarande rätten till att anordna och styra vem eller vilka som får anordna event i arenan, och skulle ett svenskt KHL-lag vilja spela i Scaniarinken blir det nobben, enligt Pernhem.

– I min värld skulle det vara väldigt svårt. Vi har i avtalet med kommunen förbundit oss att följa de stadgar som satts upp av Svenska ishockeyförbundet och Riksidrottsförbundet, säger Pernhem.

– Men vi har inte fått några propåer om att ett lag skulle vilja spela här, säger Pernhem.

Samtidigt kom under helgen uppgifter från KHL, där ligan med ett uttalande tydligt satte ner foten gällande Crowns-projektet.

KHL skriver i ett uttalande att en klubb som vill spela i KHL måste ha godkännande från sitt nationella förbund där klubben är belägen. Sedan tidigare står det klart att Svenska ishockeyförbundet inte tänker ge sitt stöd till Crowns.

KHL:s uttalande kommer kort efter en hårt kritiserad presskonferens där planerna kring projektet lades fram.

– KHL:s uttalande var väl ganska logiskt efter den där presskonferensen. Det handlar ju om deras varumärke, säger Mats Pernhem.