Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kevins bilder följs snart av två miljoner

Det började helt utan plan – men har nu blivit Sveriges näst mest följda Instagramkonto.

Från ett garage i Ritorp lägger 20-årige Kevin Bergendahl ut bilder på tatueringar på sitt Instagramkonto. Snart har han två miljoner följare.

– Jag började för två år sedan med att lägga ut bilder på snygga eller annorlunda tatueringar. Men efter att en av killarna i (popbandet) One Direction började följa mig blev det som en explosion. Nu växer det stadigt hela tiden, säger Kevin lugnt.

Han har en rad egna tatueringar, han kan tatuera själv. Det handlar om ett stort intresse för själva tatueringen.

– Min pappa jobbar som tatuerare och jag har alltid varit fascinerad av det. Det började med en stjärna runt armbågen, berättar han.

Kombinationen tatuer-ingsintresse och ett nytt Instagramkonto blev en succé. På ”Tattoos of Instagram” började han lägga ut bilder på tatueringar. Först egna bilder, sedan andras. Nu är hans Instagramkonto det som gäller för folk som intresserar sig för tatueringar, över hela världen.

20-årige Kevin, som gick ut gymnasiet i våras och som tidigare spelat hockey i SSK och Botkyrka, har gjort sig ett namn tack vare sitt stora intresse.

– Det är ett rätt stort jobb, nu. Jag tar emot bilder på mejlen, kollar om de är bra eller intressanta, fixar till dem ibland och lägger ut. Och jag svarar alla som skriver till mig.

Med nästan två miljoner som följer är Instagramsidan en strålande marknadsföringsplats, vilket många företag insett.

– Men jag undviker att göra reklam. Man tappar följare då, det märks direkt. Det är inte populärt med reklam.

Men Kevin, och hans morbror, använder ändå Kevins populära och välbesökta Instagramkonto för att marknadsföra deras eget klädmärke.

– Det är väl på det viset jag liksom tjänar pengar på att mitt Instagramkonto är populärt, säger Kevin lite eftertänksamt.

Att sovra bland inskickade fotografier kan ta tid, och eftersom han inte lägger ut vad som helst blir det lite som ett jobb att sköta ett populärt Instagramkonto.

–Nej, jag lägger inte ut några nakenbilder. Och gör man det så tar Instagramn bort den ganska snabbt. Det har hänt en gång, säger han och ler.

– Nej, det ska vara snygga tatueringar, men helst bilder som berättar något, gärna

en bra miljö. Sen skriver jag vem det är på bilden, vem som gjort tatueringen, kanske vem som tagit fotografiet.

I början tog han egna bilder, men det slutade han snart med.

– Det behövs inte.  Hur stort det kan bli? Ingen aning. Jag har inget sådant mål i alla fall.

Jalmar Carlsson [email protected]