Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kevin Olsens nya mål: Bli topp fem i junior-VM

Ett bra 2015 har gett honom lärdomar att utnyttja inför säsongen 2016. Och efter att ha kritat på ett nytt kontrakt med stallet är kommande år helt plötsligt fullt av stora möjligheter för Kevin Olsen.

Den nu 21-årige enduroföraren från Enhörna, Kevin Olsen, skrev i mitten av december på för en förlängning med det italienska stallet CH racing, som han har kört för under 2015. Kontraktet sträcker sig över 2016.

Ett år som nu fylls av möjligheter i och med förlängningen.

– Det känns jättebra. Det betyder att jag nu kommer att köra både VM (junior-VM) och det italienska mästerskapet för dem. Det är en trygghet att veta om det, säger Kevin Olsen.

Junior-VM körde han redan förra året, förutom den första deltävlingen som gick i Chile. Det slutade med en 15:e-placering.

2016 är målet högre: topp fem. Ett tufft men realistiskt mål menar Olsen.

– Jag vill hamna så långt upp som möjligt, men jag har sagt att topp fem vore roligt att hamna. Och i år kommer jag ju köra alla deltävlingar.

Det gångna året blev ett år av lärdomar i VM-sammanhang. Nu hoppas han dra nytta av det för att bli ännu bättre.

– Det var ju mitt första år i junior-VM och jag visste inte riktigt vad som väntade eller hur tufft det var. Men nu känner jag att jag går in i det mer förberedd och att jag vet vad som krävs för att lyckas, säger Kevin Olsen till LT-sporten.

Lärdomarna har präglat hur träningsupplägget har sett ut här hemma i Sverige under hösten. Men det som saknas är VM-terrängen.

Därför åker Kevin Olsen ner till Italien, där stallet ordnar boende, för att ligga i hårdträning fram till VM:s första deltävling i Marrocko i mitt-en av januari.

Med det nya avtalet får han även köra det italienska mästerskapet, och då enduro är stort i Italien, Spanien och Frankrike kommer motståndet att hålla absolut toppklass.

– Jag kommer att köra en del av mästerskapet som är för åkare från andra länder. Det är senioreliten från hela världen, så det kommer att bli otroligt tufft, där har jag inte satt upp någon specifik målsättning.

2016 kommer även att bli speciellt ur en annan synpunkt: två av deltävlingarna kommer att gå i Norden. En i Sverige och en i Finland.

Under sommaren kommer han därför att pendla mellan Sverige och Italien för att få träning i de olika typerna av terräng.

– Det kommer bli väldigt häftigt med en deltävling i Enköping. Det kommer ju att bli som hemmaplan för mig, säger Kevin Olsen.

2016 är alltså ett år fyllt av stora möjligheter och tävlingar internationellt.

– Det kommer bli väldigt roligt, jag ser verkligen fram emot det.