Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kerimo: "Polarn och Pyret hade billigare hyra"

I fredags rapporterade LT att Polarn och Pyret stänger butiken i Kringlanvaruhuset efter höjd hyra.– Det är inte någon höjning, det är en utjämning, då de har haft en lägre hyra tidigare, förklarar ordförande för Telge fastigheter, Yilmaz Kerimo (S).

I november förra året började hyresförhandlingarna mellan Polarn och Pyret och Telge fastigheter. Butikens kontrakt höll då på att löpa ut och skulle förnyas.

– De ville sänka hyran ännu mer, vi har höjt den lite, med 500 konor per kvadratmeter, säger Yilmaz Kerimo.

Han förklarar att varje företag har ett eget kontrakt.

– Man får titta från fall till fall. När det kommer en ny aktör kan det hända att de får lite lägre hyra för att få en chans att komma i gång, säger Yilmaz Kerimo.

Polarn och Pyret hade en rabatterad hyra.

– När det nu blev en ny period tänkte vi höja hyran lite så att den blev jämförbar med andra butiker i samma läge. Så det är ingen höjning, mer en utjämning så de hamnar i samma nivå, säger Yilmaz Kerimo.

– De ville sänka den, men vi sa nej, vi måste höja så det blir rättvist.

Telge fastigheter ska nu se över lokalerna och förbereda för en ny hyresgäst. Det är många som är intresserade inom olika branscher.

– När Polarn och Pyret ville flytta sa vi okej. Det är ett bra läge. Det står många i kö till lokalen, säger Yilmaz Kerimo.