Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kenny Pavey: "Jag vill alltid vinna"

Han har spelat åtta säsonger i AIK och blivit en publikfavorit. Nu ser Kenny Pavey fram emot en toppstrid i superettan med Assyriska.

Annons

Assyriskas första nyförvärv inför den kommande säsongen kommer till Södertälje med en hel del rutin. Men 36-årige Kenny Pavey har inte skrivit på för Assyriska bara för att vara en pappa i laget. Han har fortfarande en hel del att ge ute på planen.

- Jag fick de frågorna redan förra gången jag lämnade AIK också, och jag tror att jag bevisade att jag fortfarande kunde spela den gången. Man ska inte stirra sig blind på åldern, det är bara ett nummer, säger han till LT.

Han lämnade AIK, där han blev svensk mästare 2009, för Ljungskile efter säsongen 2011. Två säsonger senare var han tillbaka i Solnaklubben, ett bevis så gott som något på att engelsmannen hade mer att ge.

Och det har han fortfarande, lovar han. Den viktigaste egenskapen – den där lågan som alltid brinner och driver honom framåt – är långt ifrån att slockna.

- Det är förmodligen den stora grejen, jag älskar den här sporten så mycket. Till och med när vi har haft träningar med AIK efter att säsongen tagit slut har jag blivit förbannad när jag förlorar på träningen, berättar han.

I Assyriska återförenas han med Tor-Arne Fredheim, den nye AFF-tränaren som var tränare i Ljungskile när Pavey var där 2012. Det var en av flera anledningar till att han valde Assyriska, berättar han.

- Jag känner ju Tor-Arne väl och vi hade en del framgång tillsammans i Ljungskile. Sen är det nära familjen, det är inte för långt ifrån Stockholm. Dessutom är det ett lag med ambitioner som gjorde bra ifrån sig förra säsongen. Det var många punkter som kändes rätt. Och i slutändan så visade klubben verkligen att de ville ha mig också, det är alltid trevligt att känna sig uppskattad, säger Kenny Pavey.

Millwallsupportern Pavey, som föddes i London 1979, har under större delen av sin elitkarriär spelat till höger på mittfältet. Den senaste tiden i AIK har han ofta hoppat in som ytterback och han säger att han är redo att spela där tränaren vill ha honom.

- Det är inget problem för mig. Jag kan spela högerback, men det är inte min bästa position. Om du vill ha ut det bästa av mig är det längre upp i banan, som högermittfältare eller som anfallare. Det är där min energi kommer till sin rätt.

Men han är inte bara en energispelare.

- Det är lätt att få en stämpel på dig, men jag är ganska mångsidig. Jag gjorde nio mål på 18 matcher i Ljungskile i superettan och då var det många som blev överraskade. Men jag fick spela som anfallare då och sätter du mig där uppe kommer jag att göra mål. Får jag spela på kanten kommer jag spela fram till mål. Är jag back sliter jag i försvaret, förklarar han.

Hur förväntar du dig att Tor-Arne Fredheim kommer att förändra Assyriska?

- Om jag känner Tor-Arne rätt så kommer han se vad Assyriska är för lag och sedan skruva upp allting lite. Jag tror inte att han kommer att förändra allt, snarare finjustera och förbättra. Och förstås se vad som inte gick så bra förra säsongen och jobba på det.

- Han har ett bra öga för spelare, både de som finns i klubben och vad de behöver och vilka man ska värva som kan passa in i klubben.

I den senare kategorin hör förhoppningsvis Kenny Pavey hemma.

- Ja, han vet vad han kommer få. Jag brinner för det här och ger alltid hundra procent.

Och även om han alltså räknar med att tillföra laget en hel del annat, hoppas Kenny Pavey att hans erfarenhet kan vara nyttig för laget och lagkamraterna.

- Om de vill lyssna på mig så kommer jag förstås finnas där för de andra killarna i laget. Och om något behöver sägas för lagets skull så kommer jag att ställa mig upp och säga det. Jag vill alltid vinna.