Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Katsoulakis: ”Känns inte konstigt att ta ett steg tillbaka”

Tre förluster och lika många oavgjorda. Det blev facit för Tino Katsoulakis som efter bara två månader i Syrianska får lämna över tränaransvaret till Klebér Saarenpää.

Beslutet att ta in en ny huvudtränare kom som en överraskning även för Tino Katsoulakis.

– Nej, det här är fotboll. Du vet hur det är. Det är snabba puckar, om man får prata hockeyspråk, säger den förre huvudtränaren som under gårdagens träning – och framöver – kommer inneha rollen som assisterande tränare.

En överraskning, visst, men Tino Katsoulakis har stor förståelse för att klubben väljer att hämta in ett mer meriterat namn.

– Egentligen är det inget konstigt. Elitfotboll handlar om att man ska vara besatt ordentligt. Då väljer de att ta in Klebér (Saarenpää). Han har bättre erfarenhet och en större bakgrund med professionell fotboll. Det handlar om vad man har i bagaget. Så för mig känns det inte konstigt att ta ett steg tillbaka.

Du kan inte känna att förtroendet för dig som huvudansvarig blev väl kort?

– Nej, vi pratar ju om ledarstaben i första läget. Jag var huvudtränare. Förtroendet finns fortfarande kvar, men vi behövde stärka upp ledarstaben. Kommer det då in en med riktigt bra meriter, då är det bara att ta ett steg tillbaka. Jag ser det så.