Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Katastrofalt ledarskap och dålig stämning i stadshuset

Att arbeta i Södertälje stadshus verkar vara ett otacksamt uppdrag. Men när det kommer till mobbning, att man blir hotad om att bli svartlistad om man inte håller tyst och gör som man blir tillsagd, är måttet rågat.

Folk vittnar om hur anställda och tjänstemän vantrivs och säger upp sig på löpande band. I nuläget är det minst tre fackförbund (Kommunal, Vision och Ledarna) inkopplade i denna skandalsituation där en politisk nämndordförande styr ”sitt” kontor med ett gränslös, opassande och irrationellt beteende. Men minst två andra kontor är drabbade genom samma politikers katastrofala ledarskap.

Fackförbundet Ledarnas jurist, som har kontaktat stadsdirektören Rickard Sundbom per mejl, uppmanar i mejlet Richard att ”som högst ansvarig för kommunens arbetsmiljö” ska tala om för de kommunanställda hur de ska ställa sig till att majoritetspartierna (S, V och MP) kallat berörda tjänstemän för att diskutera problemet.

Att den politiska majoriteten vill mörka detta tills valet är över är uppenbart.

Juristen menar att det är ”skandalöst och beklämmande” hur detta ärende har mörklagts. Likaså att inte de övriga partierna har bjudits in till att reda ut denna ohållbara arbetsmiljösituation.

Att den politiska majoriteten vill mörka detta tills valet är över är uppenbart. Ens bristfälliga ledarskap får inte komma ut i offentligenheten, därför håller man alla andra partier utanför så gott man kan.

Jag anklagar inte de berörda partierna i sin helhet, men ifrågasätter deras högsta ledning och de berörda politikernas uppförande gentemot personalen.

Som alla förstår påverkar denna dåliga arbetsmiljö hela kommunens verksamheter negativt, vilket kan förklara en hel del.

Utan att försöka låta allt för uppblåst skulle jag vilja påstå att jag och mina partikamrater brukar ha en stämningshöjande effekt i de flesta sammanhang, och vi har för avsikt att verka för en mer trivsam arbetsmiljö i stadshuset efter valet.

En glad personal och tjänstemän skapar en bättre stämning i hela Södertälje kommun.

Joakim Granberg

Realistpartiet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel