Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Katastrofal upphandling av skolskjutsar

Nu har skolan startat, som alltid den här tiden på året. I vintras fick en ny entreprenör, Samtrans, ansvaret för att köra skolskjutsar i Södertälje kommun. Införande eller bytet av entreprenör blev en fullständig katastrof vid det tillfället. Dåligt förberedda underlag och en entreprenör som inte riktigt tog starten på allvar skapade ett mycket stort problem för barnen och deras föräldrar.

Nu vid höstterminens start är problemen här igen. Det visar sig att kommunen upphandlat ett avtal som ger bussbolaget möjlighet att låta barnen åka en timme i bussen för att kunna samordna skjutsningen i större bussar.

Återigen har kommunen lyckats med att försämra skolskjutsarna. Det finns nu barn i Hölö som har sex kilometer till skolan (10 minuters bilväg) som får åka buss i två timmar varje dag – plus att de kommer tidigt skolan, långt innan lektionerna börjar.

Nu är det dags att utbildningsnämndens ordförande Elof Hansjons (S) tar ansvar. Han måste ta tag i den här frågan och se till utbildningsförvaltningen rättar till avtalet eller gör nya överenskommelser med bussbolaget så att barnen får vettiga restider till skolan.

Tage Gripenstam

Centerpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare