Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kastade snattad macka i ansiktet på stationsvärd

En ung man snattade smörgåsar och kontanter från en kioskvagn vid station Södertälje centrum. Det orsakade stor tumult och snattaren kastade en av mackorna i ansiktet på en stationsvärd.

En man åtalas för snatteri och ofredande efter en händelse i juli 2017 då polisen kallades till pendeltågsstationen Södertälje centrum. Där hade en man stulit mackor och kontanter från en kioskvagn. I polisens förundersökning framgår det att allmänheten grep in och hjälpte en av kioskägarna att hålla kvar mannen tills polisen anlände.

När patrullen kom fram var det rörigt, med många som blivit vittnen och ville prata med polisen. En stationsvärd berättade att han hade fått en smörgås kastad i ansiktet. Efter det började en brottningsmatch mellan snattaren och förbipasserande.

Den misstänkte gärningsmannen var så berusad att han omhändertogs enligt LOB. Han nekar till båda anklagelserna. Södertälje tingsrätt ska nu avgöra om han ska dömas för brott.

Läs också: Byggarbetarnas oväntade fynd vid sjukhuset – polis ryckte ut