Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kasta inte sten i glashus, Godner

Nyligen skrev Boel Godner (S) att det är ofattbart att landstinget kan överge ett område där barnavårdscentral såväl behövs (LT, 11 februari).

Men vän av ordning frågar vem som styr denna stad och ska åtgärda denna skillnad i trygghet inom olika bostadsområden och förändra utanförskap till gemenskap? Det är Socialdemokraterna med Boel Godner i spetsen som har misslyckats och skyller sitt misslyckande på landstinget för att barnavårdscentralerna i först Hovsjö och senast Lina Hage inte kan fortsätta sin verksamhet.

Det vore smakfullt om Socialdemokraterna kunde erkänna sitt eget misslyckande. Åtgärda problemet med hot och trakasserier i dessa områden så att personalen vågar arbeta där. Det är heller inte så att det är ekonomiska indragningar som gör att mödravårdscentralen inte kan fortsätta ha öppet i Lina Hage, för landstinget har inte förändrat den ekonomiska tilldelningen för barnavårdscentralerna.

För att förstå sin nutid måste man kunna sin historia och den vill Socialdemokraterna inte kännas vid! Kommunen stod för cirka fem år sedan inför samma situation som landstinget gör i dag, man blev tvungen att flytta socialkontoret från Hovsjö av samma anledning som landstinget anför i dag: hot och trakasserier mot personalen samt svårigheter att rekrytera.

Jag delar Boel Godners oro över att barnavårdscentralerna försvinner i Hovsjö och Lina Hage, då det förbyggande arbetet är oerhört viktigt för att ge barnen en bra start i livet och in i samhället. Men det är också så att vi har en fri arbetsmarknad och ingen kan tvingas att arbeta under hot och våld, då väljer man andra platser att arbeta på.

I LT har den socialistiska majoriteten med Boel Godner i spetsen låtit påskina att allt är landstinget fel och att vårdvalet är den största boven. Socialdemokraterna vill neka medborgarna att välja vårdgivare genom att tvinga medborgarna att gå till den vårdcentral eller det sjukhus som landstinget bestämmer. Vi moderater vill ge alla möjlighet att välja den vårdgivare som de själva önskar och känner förtroende för. Vill man inte välja är det bara att fortsätta gå dit man tidigare varit listad.

Det är dags för majoriteten att sluta gnälla på Alliansen i landstinget och tillsammans med polisen ta tag i det som händer i dessa områden.

Södertälje ska bli en hel stad, inte en delad där vissa områden präglas av otrygghet och rädsla.

Socialdemokraterna försöker skylla på att det är Alliansens införande av vårdval och för snålt tilldelade resurser som orsakar problemet, när det i själva verket är deras misslyckande som är orsaken.

ledamot, landstingsfullmäktige

Anne-Marie Larsson (M)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel