Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kasta bort prestigen – flytta tillbaka 758:an till Nygatan

Artikel 7 av 9
Ändrad resväg för buss 758
Visa alla artiklar

Den 9 december 2018 utgick ett påbud från SL till boende och resenärer utmed busslinje 758, i form av ett vykort där vi informerades om att vi nu skulle få en genare väg till centrum. Därmed skulle vi tjäna in en minut (man avsåg då till pendeltågsstationen).

Anmäl text- och faktafel

Visst finns det en del som har denna som sitt mål, men detta har fungerat alldeles utmärkt även tidigare, då bussen åkte via Nygatan.

I sin okunnighet och inkompetens har ansvariga inom SL samt representanter för den lokala busstrafiken missat en viktig sak, att en lokalbuss i första hand är till för att tjäna lokalbefolkningen.

Resultatet av denna galenskap drabbar inte enbart de äldre och handikappade, halta såväl som lytta, utan alla medborgare som avser att besöka de faciliteter som finns att tillgå i stadens centrum. Enbart på Nygatan finns vårdcentral, bank, fyra klädbutiker, fem restauranger, kyrka och kemtvätt – allt inom en radie på 50 meter från den tidigare hållplatsen. Nu hamnar resenärerna allra längst ner vid Maren – där finns inget av det ovan nämnda.

Därifrån får nu gamla och unga – med käppar, rullatorer och barnvagnar – trängas i det kaos som stressade tågresenärer och övriga skapar på denna lilla yta. Har man sitt ärende på Nygatan får man kämpa sig fram gående, upp till 500 meter.

Detta tilltaget är en grov förolämpning. Som om inte detta vore nog. I busstabellen står att nästa hållplats är Köpmangatan – där ljuger man friskt. Bussen stannar inte på Köpmangatan, utan på Jovisgatan vid kyrkogårdsmuren.

Läs också Tomas Karlsson: Det går troll på Nygatan – för Södertäljes äldre

Allt detta har skapat en enorm ilska från de berörda. Många olika initiativ har tagits i form av telefonkontakter med SL och berörda politiker och genom en namninsamling utförd av Margareta Holmblad. Själv har jag varit i kontakt med tjänstemän på SL och med politiker. Samtliga har det gemensamt att de saknar engagemang och intresse för den lilla människans problem. Ingen nämnd, ingen glömd.

Att detta nonchalanta beteende ytterligare fördjupar klyftorna i vårt samhälle förstår de tydligen inte.

Erkänn att ni gjort fel, kasta bort er prestige och låt 758:an åter trafikera Nygatan med det snaraste.

Axel W Kronblad

Orrstigen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare